Harta zgomotului în Ploiești. O zonă din parcul de la Sala Sporturilor va fi declarată… „liniștită”

0
haos-trafic_c0d63.jpg

haos-trafic_c0d63.jpg

Ploieștiul este un oraș aglomerat, iar lucrul acesta se poate observa în trafic mai ales la orele de vârf, când nu de puține ori se înregistrează blocaje. Un studiu realizat la nivelul municipiului confirmă faptul că principala sursă generatoare de zgomot o reprezintă chiar traficul rutier. La polul opus, prin acest studiu se propune ca o zonă din Ploiești să fie declarată drept … „liniștită”.

Primăria Ploiești a comandat un studiu pentru realizarea unui plan de acțiune privind reducerea zgomotului în municipiu.

Ca principală sursă de zgomot a fost identificat traficul rutier, fiind date ca exemplu străzile Bulevardul Republicii, Șoseaua Nordului, Șoseaua Vestului, Bulevardul Independenței, strada Mărășești.

La polul opus, zona identificată drept liniștită este în Parcul Regelui Mihai I al României, de la Sala Sporturilor, urmând ca aceasta să fie delimitată de partea unde sunt locuri de joacă pentru copii, piste de role și de biciclete, dar și terenuri de mini-fotbal. Conform planului de acțiune, în partea de sud, zona care va fi declarată „liniștită” se învecinează cu strada Călimani. 

Studiul cu privire la harta de zgomot din municipiul Ploiești se va afla, joi, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

Vezi AICI proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău