haos-trafic_c0d63.jpg

Ploieștiul este un oraș aglomerat, iar lucrul acesta se poate observa în trafic mai ales la orele de vârf, când nu de puține ori se înregistrează blocaje. Un studiu realizat la nivelul municipiului confirmă faptul că principala sursă generatoare de zgomot o reprezintă chiar traficul rutier. La polul opus, prin acest studiu se propune ca o zonă din Ploiești să fie declarată drept ... „liniștită”.

Primăria Ploiești a comandat un studiu pentru realizarea unui plan de acțiune privind reducerea zgomotului în municipiu.

Ca principală sursă de zgomot a fost identificat traficul rutier, fiind date ca exemplu străzile Bulevardul Republicii, Șoseaua Nordului, Șoseaua Vestului, Bulevardul Independenței, strada Mărășești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La polul opus, zona identificată drept liniștită este în Parcul Regelui Mihai I al României, de la Sala Sporturilor, urmând ca aceasta să fie delimitată de partea unde sunt locuri de joacă pentru copii, piste de role și de biciclete, dar și terenuri de mini-fotbal. Conform planului de acțiune, în partea de sud, zona care va fi declarată „liniștită” se învecinează cu strada Călimani. 

Studiul cu privire la harta de zgomot din municipiul Ploiești se va afla, joi, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

Vezi AICI proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg