Programul manifestărilor de 1 Decembrie, la Ploiești

0
defilare_8e86a.jpg

defilare_8e86a.jpg

Ploieștenii sunt invitați să participe la acțiunile organizate în Ploiești, cu prilejul Zilei Naționale a României. Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au stabilit programul manifestărilor organizate, de 1 Decembrie. Separat, Consiliul Județean Prahova a lansat invitația la spectacolul ,,Sărbătorim împreună”, dedicat Zilei Naționale a României. 

Ceremonialul de instalare a Gărzii va avea loc duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 09.30, la Catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul”. 

Sosirea persoanelor oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere) va avea loc începând cu ora 11.00, când se va intona Imnul de Stat al României și se va desfășura ceremonialul salutului drapelului de luptă. Tot aici va avea loc ceremonia religioasă.

Acțiunea va continua cu alocuțiuni și depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, la Catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul”. Ulterior, cei prezenți vor putea asista la tradiționala paradă militară.

„În programul dedicat celebrării Zilei Naționale a României va fi inclusă și festivitatea de premiere a proiectului educațional “CAUTĂ EROII LA TINE ACASĂ”, prilej cu care primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, va acorda premiile municipalității câștigătorilor concursului amintit”, a precizat Primăria Ploiești.

Cei prezenți la manifestare sunt invitați apoi în Parcul Mihai Viteazul din Ploiești, unde vor fi împărțite 4.000 de porții de fasole cu ciolan.

Circulația rutieră va fi oprită pe tronsonul strada Take Ionescu – Parcul Mihai Viteazul (sensul giratoriu) , în ziua de 30 noiembrie 2019, în intervalul orar 09.00-11.00 pentru repetițiile necesare desfășurării paradei militare, iar duminică, 1 decembrie 2019, traficul rutier se va opri, pe tronsonul amintit, între orele 10.00-13.30.

La rândul său, Consiliul Județean a anunțat că va organiza, alături de Centrul Județean de Cultură Prahova, un spectacol pe 30 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala Europa a Palatului Administrativ, la care vor participa numeroase ansambluri folclorice. Intrarea este liberă. 

Foto cu caracter ilustratv. Sursă – Facebook – Baza 2 Logistică „Valahia”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău