Aparatura modernă, de ultimă generație, la Spitalul Județean Ploiești

aparatura-medicala-spitalul-judetean-ploiesti_6f0c8.jpg

aparatura-medicala-spitalul-judetean-ploiesti_6f0c8.jpg

Primele dotări cu aparatură medicală de ultimă generație au început să ajungă la Spitalul Județean Ploiești, la Secțiile Interne I și Neurologie. Termenul de furnizare a tuturor echipamentelor, achiziționate printr-un program derulat de Ministerul Sănătății, este 3 decembrie 2019. 

Primele aparate moderne pentru stabilirea cu precizie a diagnosticului au ajuns deja la cea mai mare unitate medicală din Prahova. Este vorba despre un ecograf Doppler color și un aparat cu ultra sonografie Doppler portabil cu sonde pentru examenul extracranian al arterelor cervico-cerebrale și pentru examenul Doppler transcranian (unitate Strocke).

Programul derulat prin Ministerul Sănătății, prevede dotarea celei mai mari unități medicale din Prahova cu aparatură modernă de ultimă generație a tuturor secțiilor, inclusiv a celor de chirurgie.

Citește și: Bani pentru aparatură medicală la Spitalul Județean și la Maternitatea Ploiești – VIDEO

Pe lista de dotări cu aparatură medicală de la Spitalul Județean Ploiești, aprobată prin hotărâre de Consiliul Județean Prahova, însă mult mai multe dotări. Este vorba despre masă chirurgicală, lampă chirurgicală cu pregătire video, aparat pentru anestezie de înaltă performanță, o platformă de electrochirurgie cu sigilare vasculară, linie completă de chirurgie laparoscopică 3D, sistem complet de endoscopie digestivă, inclusiv dispozitiv de încălzit pacienții, purificator de aer, aparat de radiologie cu braț, C, defibrilator (unitate Strocke), monitor pentru supravegherea funcțiilor vitale, ventilatoare mecanice de urgențe , aparate EKG și paturi pentru terapie.

„Toată aparatura modernă urmează să sosească la Spitalul Județean Ploiești până la data de 3 decembrie. Este vorba despre un contract derulat cu finanțare de la Ministerul Sănătății și co-finanțare de la Consiliul Județean Prahova”, a declarat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești. 

„Primele două secții care au primit deja o parte a echipamentelor medicale sunt Interne I și Neurologie. Aici au ajuns ecografe de mare performanță, cu ajutorul cărora pacienții vor avea parte de o diagnosticare foarte precisă”, a anunțat, pe pagina de Facebook, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Proiectele derulate la Spitalul Județean Ploiești au vizat, pe lângă reabilitarea și modernizarea unității medicale, extinderea Unității de Primiri Urgențe, dar și modernizarea Ambulatoriului Integrat.

Pentru Ambulatoriul Integrat valoarea totală a proiectului este de 11.093.302,17 lei, din care 214.015,01 lei reprezintă contribuția asigurată de la bugetul județului.

foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău