Analiză pentru pasajul de la Gara de Vest din Ploiești. Studiu de trafic de aproape 10.000 de euro

0
trafic-pasaj_6b877.jpg

trafic-pasaj_6b877.jpg

Primăria Ploiești a scos la licitație serviciile pentru realizarea unui studiu de trafic pentru pasajul de la Gara de Vest, investiție realizată cu fonduri europene și din bugetul local. Valoarea estimată a noii documentații se cifrează la peste 42.000 de lei fără TVA.

Amplasat pe strada Mărășești, de la intersecția cu Șoseaua Vestului, până la intersecția cu drumul către Parcul Municipal Vest, pasajul de la Gara de Vest, care a fost inaugurat în 2016, a avut drept scop fluidizarea traficului către platforma industrială Brazi, dar și către localitățile învecinate.

De altfel, potrivit cererii de finanțare, principalul scop viza „reducerea timpului de călătorie și creșterea numărului de persoane care utilizează bicicleta”, pasajul fiind prevăzut inclusiv cu pistă de bicicletă”.

Astfel, la acea dată se estima o reducere a timpului de călătorie de la 33,4 minute la 8,4 minute, iar în ceea ce privește numărul de călători pe bicicletă de la 24 de persoane /zi la 103 persoane/zi.

Potrivit caietului de sarcini, pentru demonstrarea acestor valori, este necesară elaborarea unui studiu de trafic. Valoarea estimată, fără TVA, a viitorului studiu de trafic este de 42.016,81 lei fără TVA.

Pasajul suprateran are o lungime de 471,34 metri și o lățime totală de 22,40 metri și a fost construit peste cele cinci fire de cale ferată.

pasaj-gara-vest_865ee.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău