Alegeri prezidențiale 2019. Program special la SPLCEP Ploiești, pentru eliberarea actelor de identitate

0
program-buletine-ploiesti-alegeri_d4035.jpg

program-buletine-ploiesti-alegeri_d4035.jpg

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești a adaptat programul de lucru cu publicul, în scopul asigurării cadrului necesar desfășurării în condiții optime a procesului electoral privind alegerile pentru Președintele României din anul 2019, astfel încât să rezolve, operativ, solicitările privind eliberarea documentelor de identitate și de stare civilă, în perioada premergătoare primului tur de scrutin.

Programul SPLCEP Ploiești va suferi modificări n zilele de 9 și de 10 noiembrie, având în vedere programatele alegeri prezidențiale.

Anunțul SPLCEP Ploiești

SERVICIUL STARE CIVILĂ – 09 noiembrie 2019

09.00 – 13.00 – doar eliberarea certficatelor de stare civilă duplicate necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot

09.00 – 12.00 – înregistrări decese

Oficiere căsătorii conform programărilor efectuate.

10 noiembrie 2019

09.00-13.00 – doar eliberarea certficatelor de stare civilă duplicate necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot.

Oficiere căsătorii conform programărilor efectuate.

SERVICIUL EVIDENŢĂ INFORMATIZATĂ A PERSOANELOR

09 noiembrie 2019 –  08.00 – 16.00
10 noiembrie 2019 – 07.00 – 21.00

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naştere, statutului civil, cetăţeniei române şi a domiciliului, a anunțat SPLCEP Ploiești.

Procedura de eliberare a unui act de identitate

În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi trei fotografii de ¾ cm.

Pentru persoanele netransportabile sau internate în unități sanitare ori de ocrotire socială – stare dovedită în baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie – Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti organizează activități de preluare a imaginii (cameră mobilă) și de primire a documentelor necesare eliberării actului de identitate, atât în Ploiești cât și în comunele arondate, în funcție de solicitări și conform programărilor.

Totodată, menționăm că toate documentele depuse în săptămana 04 -10 noiembrie 2019 vor fi eliberate în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2019.

Facem menţiunea că vor fi soluţionate, cu celeritate, cererile persoanelor care nu posedă act de identitate sau acesta are termenul de valabilitate expirat ,astfel încât să-şi poată exercita dreptul la vot.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău