Două ședințe ale Consiliului Local Câmpina, într-o singură zi. Rectificarea bugetară, respinsă la întrunirea ordinară, aprobată în unanimitate la cea extraordinară

cl_campina_952b5.jpeg

cl_campina_952b5.jpegȘedința ordinară din luna octombrie a Consiliului Local Câmpina a fost una cu emoții pentru primarul Horia Tiseanu și echipa sa de consilieri. Primul proiect de pe ordinea de zi, cel privind rectificarea bugetară, prin care anumite sume necheltuite au fost redistribuite către alte domenii, a fost respins. Proiectul avea nevoie de voturile majorității consilierilor în funcție.

Încă din momentul expunerii, primarul Tiseanu a tras de timp, citind o serie de puncte unde urmau să fie redistribuiți banii, în speranța că vor ajunge și consilierii întârziați, iar proiectul va trece fără probleme. Nu s-a întâmplat. Doar nouă consilieri au fost pentru, iar pentru validarea erau necesare minimum zece voturi.

Celelalte proiecte, unele depinzând, de altfel, de primul, au fost votate de către aleșii câmpineni. Între timp a ajuns și Adrian Dochia, asigurând majoritatea. Însă n-a scăpat de reproșurile colegilor.

La finalul ședinței, primarul Horia Tiseanu le-a cerut consilierilor organizarea unei ședințe CL extraordinare, de îndată, întrucât fără aprobarea rectificării bugetare se ajunge la un blocaj financiar. Le-a motivat aleșilor că fără aprobarea acestui proiect nu pot fi realizate alte două, pe care ei le-au validat în ședința de CL. Este vorba despre actualizarea bugetului pentru proiectul realizat în cea mai mare parte cu fonduri europene „Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Constantin Istrati“ și realizarea investiției „Automate de taxare parcare“.

Totodată, le-a precizat consilierilor că este nevoie de rectificare pentru acoperirea cheltuielilor de salubrizare, de iluminat pentru Sărbători, dar și cele solicitate de școli și de către Spitalul de Psihiatrie Voila pentru lucrări de întreține etc.

Tot la finalul ședinței a luat cuvântul și Nicolae Pavel, profesor și organizator al Concursului Naţional de Atletism – Aruncări – Cupa Speranţelor Olimpice și Memorial „Luca Henegar”-2019. Acesta le-a solicitat aleșilor să facă posibilă plata indemnizațiilor către arbitrii prezenți la competiție din suma ce a fost alocată de către municipalitate pentru evenimentul amintit.

Întrucât în regulamentul inițial nu figura ca din acești bani să fie remunerați și arbitrii, banii nu le-au putut fi virați acestora. Motiv pentru care, soluția aleșilor a fost să realizeze un nou proiect de hotărâre prin care să modifice regulamentul.

Atât acest proiect, cât și cel privind rectificarea au fost introduse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, de îndată, care a avut loc tot joi seara. Ambele proiecte au fost aprobate în unanimitate.

Foto:

cl_campina_c4a69.jpeg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596