strada-apelor-noroi-ploaie-lucrari-sant-ploiesti-10-696x928_23c5f.jpg

Multe străzi din Ploiești arată ca după bombardament, din cauza lucrărilor de reparații efectuate prost sau într-un termen mult mai mare decât cel prevăzut în contractele încheiate cu primăria.

Deși ar putea să-i penalizeze drastic pe drumari pentru întârzierile din teren, Municipalitatea ”uită” să facă acest lucru. O dovedește un raport de control al Camerei de Conturi Prahova, în care auditorii externi au notat mai multe exemple de șantiere abandonate fără ca firmele vinovate să fie trase la răspundere.

Printre altele, este vorba de neexecutarea la termen a lucrărilor de extindere a rețelei subterane din cartierele Buna Vestire, Eroilor/Rudului și Albert, pentru care primăria trebuia să perceapă penalități în valoare de aproximativ 260.000 de lei consorțiului format din firmele Alpenside, Straco Grup și MarConstruct, însă acestea nu au fost calculate corect.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O altă firmă care trebuia penalizată pentru un șantier abandonat este Protenco Bau Profesional, care a executat lucrarea de ”consolidare mal pe strada Andrei Mureșanu”, subiect relatat de observatorulph.ro în mai multe articole. Controlorii Camerei de Conturi au constatat că firma respectivă nu a fost penalizată de primărie cu aproape 33.000 de lei, așa cum ar fi trebuit, conform contractului de execuție a lucrărilor. (va urma)

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg