Muzeul Peleș la un pas să nu mai poată fi accesibil publicului. Un parlamentar USR îi aduce acuzații grave ministrului Culturii, Daniel Breaz

0
peles_647b8.jpg

peles_647b8.jpg

Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleș, iar ministrul Breaz se așteaptă să plătească familia regală ca să rămână deschis!, notează pe pagina de facebook parlamentarul USR Iulian Bulai.

Iulian Bulai atrage atenția asupra situației în care se află Castelul Peleș, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sinaia, dar și din întreaga țară.

”De luni de zile, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regală pentru chiria ansamblului de la Peleș. Negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau să-nceapă în martie.

Acum 2 zile a fost predată Căsuța Poartă, urmează să fie evacuat și Muzeul. Nu-l întreb pe ministrul Breaz de ce nu s-a prelungit contractul de închiriere – pentru că știu: din incompetență și nesimțire -, dar l-aș întreba altceva: așa un lucru de nimic pentru națiunea română i se pare Muzeul Peleș cât să-i fie indiferent dacă rămâne deschis sau nu?

A, și mai am o întrebare: cine-o să facă închisoare pentru lunile de utilități plătite de Minister la Peleș după ce statul român nu mai avea niciun fel de relații contractuale cu proprietarii și-și tot amâna evacuarea?”

Bulai publică și documentul care atestă fie incompetența și nesimțirea, fie reaua-voință care ar putea avea și consecințe penale.

procesverbal_8b1a4.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău