tarif-gunoi-deseuri_3df98.jpg

Ordonanța 74/ 2018 prevede obligativitatea colectării selective a deșeurilor și introducerea de tarife diferențiate de la 1 iulie. În Prahova, inclusiv la Ploiești, măsura, momentan, nu se poate aplica, în lipsa infrastructurii necesare, însă autoritățile au luat în calcul introducerea unei taxe penalizatoare, în cazul în care nu se realizează colectarea selectiva a deșeurilor.

La Ploiești taxa propusă drept penalitate pentru cei care nu colectează selectiv deșeurile este de 3,72 lei/ persoană/lună, suma care ar urma să se adauge la tariful de colectare a deșeurilor menajere, de 9,5 lei/ persoană/lună. i

Astfel, în cazul în care ploieștenii nu ar depozita selectiv gunoiu, aceștia ar urma să plătească un tarif de 13,22 lei/ persoană/ lună, în timp ce, în mediul rural tariful ar ajunge la 7, 13 lei/ persoană/lună fata de 5,62 lei / persoană/ lună cât este în prezent pentru colectarea deșeurilor menajere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Joi, membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare ,,Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" au avut o nouă întâlnire la Ploiești pe tema tarifelor diferențiale. Ședința a fost amânată pe motiv ca nu a existat cvorum.

Numai în 14 dintre cele 36 de localități care fac parte de sectorul 2-6 au transmis hotărâri de Consiliu Local.

Colectarea selectivă ar urma să fie realizată pe patru fracții, respectiv PET-uri, carton-hârtie, metale și sticlă. Pentru această operațiune atât Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, cât și primăriile ar fi trebuit să aprobe un regulament prin care o astfel de operațiune să fie posibilă. Totodată, la nivelul localităților ar fi trebuit să existe deja  infrastructura necesară pentru depozitarea selectivă a deșeurilor menajere. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg