Lista școlilor din Ploiești unde elevii nu au apă caldă la grupurile sanitare. Hârtia igienică și săpunul, „produse de lux” în unitățile de învățământ

0
grup-sanitar-scoala_d5cab.jpg

grup-sanitar-scoala_d5cab.jpg

Mai mulți părinți au reclamat faptul că, la numai câteva zile de la începerea anului școlar 2019 – 2020, la grupurile sanitare ale unor școli din Ploiești nu este apă caldă. Vestea proastă este că nu este vorba despre o avarie, ci de o stare de fapt, pentru că respectivele școli nu au avut niciodată apă caldă. Situația este cu atât mai bizară acolo unde este apă caldă la grupurile sanitare ale profesorilor, dar nu și la cele unde merg elevii. La fel de gravă este și absența materialelor sanitare, chiar dacă elevilor li se spune că „spălarea pe mâini trebuie să devină o rutină”.

Părinții care ne-au sesizat absența apei calde la grupurile sanitare de la mai multe școli din Ploiești au crezut că este vorba despre o avarie. Surpriză, însă! La nivelul municipiului Ploiești, joi, nu a avut loc un astfel de incident.

Situația reclamată de părinți s-a dovedit de fapt o stare de fapt, chiar dacă suntem în anul de grație 2019 și vorbim despre unități de învățământ situate la nivelul municipiului, nu în mediul rural. 

În 18 unități de învățământ din Ploiești nu există apă caldă la grupurile sanitare ale elevilor. Situația este cu atât mai bizară pentru că în opt unități de învățământ dintre acestea există apă caldă în grupurile sanitare pentru profesori, dar nu și la cele destinate elevilor. 

Dincolo de acest aspect greu de imaginat într-un municipiu, o altă problemă este că în unele unități de învățământ la grupurile sanitare lipsesc hârtia igienică și săpunul, probabil și pentru că suntem la început de an școlar și, momentan, încă nu au fost colectate fondurile de la părinți pentru achiziționarea materialelor sanitare, practică obișnuită de ani de zile la Ploiești. 

Concluzia? Grupurile sanitare de la mai multe școli din Ploiești pot fi, în multe cazuri, o sursă de infecție, în condițiile în care acestea nu sunt dotate cu materialele sanitare absolut necesare.

Asta în condițiile în care, în mai toate campaniile derulate la nivelul unităților de învățământ se spune că „spălarea pe mâini a copiilor trebuie să devină o rutină”, pentru prevenirea principalelor infecții și alergii.

lista-scolilor-fara-apa-calda_2f848.jpg

ploiesti-scoli-apa-calda_9f0d1.jpg

scoli-fara-apa-calda-lista_74f4c.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău