SC Servicii Gospodărire Urbană a demarat procedura pentru achiziționarea unei autospeciale în vederea ridicării mașinilor parcate ilegal în Ploiești. În prezent, singura măsură care se poate aplica împotriva conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului de parcare interzisă este blocarea roților de la autoturism.
Activitatea de ridicare a mașinilor parcate ilegal în Ploiești a fost blocată în urmă cu patru ani, în baza unei decizii a Curții Constituționale, însă de atunci legislația a fost modificată pentru ca acest serviciu să se desfășoare.
Singura problemă a fost, însă, că la Ploiești nu există o autospecială care să permită derularea unei astfel de activități.
Cum la începutul anului, în bugetul local, la capitolul investiții, a fost prevăzută suma necesară pentru achiziția unei autospeciale, SGU a demarat procedura.
„Procedura de achiziție a unei autospeciale, care va întruni condițiile pentru activitatea de ridicare, transport și depozitate a mașinilor parcate ilegal în Ploiești, a fost demarată. Nu putem aproxima, momentan, data la care această activitate va fi reluată în Ploiești, având în vedere că pentru un astfel de serviciu trebuie aprobat și un regulament, prin hotărâre de Consiliu Local”, a precizat Alin Dănilă, directorul SGU Ploiești.
Special pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare pentru mașinile parcate ilegal, SGU dispune de un parc auto, cu o capacitate de aproximativ 30 de autoturisme, pe strada Ghighiului, în Bariera București, în apropiere de Hipodrom.
Citește și: Protocol la Ploiești pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal
Dacă regulamentul propus de SGU Ploiești va fi aprobat, mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate în baza unui proces verbal întocmit de o comisie formată din polițiști locali sau agenți din cadrul Poliției Rutiere.
În prezent, pentru mașinile parcate ilegal se aplică numai măsura de blocare a roților, zilnic fiind înregistrate aproximativ 30 de astfel de cazuri.