monitorizare-viddeo-scoli_eb0df.jpg

Anul școlar 2019 - 2020 readuce în discuție problema legată de măsurile de siguranță în școli. La nivelul municipiului Ploiești, în ciuda incidentelor din anii trecuți, nu există un sistem de monitorizare video pentru zona școlilor. Singura măsură de prevenire a unor eventuale incidente se rezumă la patrulele mobile de jandarmi și de polițiști locali.

La nivelul municipiului Ploiești a existat un program de monitorizare video la nivelul unităților de învățământ, însă din păcate, una câte una, camerele video amplasate la școli au cedat. 

La sediul Poliției Locale Ploiești încă mai există dispeceratul, unde, în mod normal, ar fi trebuit să aibă loc monitorizarea video, însă, de ani de zile, acesta nu mai este funcțional.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, de siguranța copiilor în zona unităților de învățământ se ocupă numai patrulele mobile formate din jandarmi și polițiști locali.

Poliția Locală Ploiești a emis, luni, un comunicat de presă, în care anunță că în cursul anului școlar, polițiștii locali vor acționa, în baza unui plan de măsuri stabilit la nivelul municipiului, la opt unități de învățământ, respectiv Colegiul de Ară Carmen Sylva, Colegiul Național Regina Maria, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Grupul Școlar Administrativ și de Servicii Victor Slăvescu, Școala Gimnazială George Coșbuc, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu și Școala Gimnazială Florin Comișel. 

La celelalte unități de învățământ ar urma să fie asigurată paza prin patrulele mobile de jandarmi,

În cazul unor eventuale incidente părinții, cadrele didactice sau chiar copiii sunt sfătuiți să sune la numărul de telefon 0244/954 de la Dispeceratul Poliției Locale.

Comunicatul Poliției Locale Ploiești

În cursul anului școlar 2019-2020, Poliția Locală Ploiești va acționa în baza unui plan de măsuri prin care s-au stabilit acțiuni menite să asigure un climat de siguranță în zona unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, conform "Planului de activități pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învătământ preuniversitar din Municipiul Ploiești în anul școlar 2019-2020", polițiștii locali vor fi prezenți începând cu data de 09 septembrie 2019, în zona a 8 unități de învățământ de pe raza municipiului, și vor avea ca obiective:

- Asigurarea unui climat de normalitate și siguranță civică, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar repartizate;
- Monitorizarea permanentă și evaluarea evoluției și a dinamicii fenomenului delincvenței juvenile în mediul școlar, la unitățile repartizate, îndeosebi a faptelor comise cu violență, și informarea structurilor partenere (Poliția Națională și Jandarmeria);
- Includerea unităților de învățământ preuniversitar, identificate cu grad de risc, repartizate în itinerariile de patrulare auto și pedestră, ca punct obligatoriu de staționare, în special în timpul sosirii/plecării elevilor la/de la cursuri;
- Destructurarea și dispersarea grupurilor de persoane cu comportament deviant/delincvent care frecventează zonele unităților școlare repartizate și tulbură climatul de normalitate și siguranță civică.
Polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră vor asigura fluidizarea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităților de învățământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje și vor lua măsuri contravenționale, potrivit competențelor legale, împotriva celor care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, accesul pe interzis - conform prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, vor verifica respectarea legislației în materie de către agenții economici care desfășoară activități de comerț în apropierea unităților de învățământ.

Pentru a se cunoaște cât mai exact situația din teren, polițiștii locali se vor deplasa periodic la sediul unităților școlare pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice, în vederea preluării eventualelor sesizări.

De asemenea, Dispeceratul instituției funcționează permanent, iar reclamațiile părinților și profesorilor pot fi preluate în mod operativ, la numărul de telefon 0244/954, aspectele semnalate urmând a fi verificate în teren.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg