subventie-gigacalorie_f925b.jpg

Ploieștenii care locuiesc la bloc ar putea beneficia, în sezonul rece, de subvenționarea agentului termic. Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, joi, pentru Observatorulph.ro, că Ploieștiul va primi 10 milioane de lei strict pentru subvenționarea prețului gigacaloriei.

Ședința Consiliului Județean Prahova de la jumătatea lunii septembrie ar putea să vină cu o veste bună pentru ploieșteni care locuiesc la bloc. 

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a susținut, joi, că suma de 10 milioane de lei va fi repartizată Ploieștiului, pentru subvenționarea agentului termic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„La jumătatea lunii septembrie este programată o ședință a Consiliului Județean Prahova, pentru repartizarea cotei de 7,5% pentru localități. Pentru Ploiești se propune alocarea a 10 milioane de lei pentru subvenționarea agentului termic”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Reamintim faptul că aleșii locali ploieșteni au aprobat, în ședința din 25 aprilie 2019, ca prețul local al gigacaloriei să fie 271,74 de lei/Gcal fără TVA, tarif în care este inclusă și diferența de recuperat de către operatorul de termoficare ca urmare a modificării prețului la combustibil în perioada 1 ianuarie 2016 - 28 februarie 2019.

agent-termic_ab235.jpg

În aceeași ședință, aleșii locali au aprobat prelungirea actului adițional la contractul de delegare a serviciului de termoficare, pentru o perioadă de 3 ani și 14 zile, respectiv până la data de 15 mai 2022.

În momentul aprobării actului adițional a fost stabilit și un nou tarif de referință, de 336,82 de lei/Gcal, la acea dată fiind date asigurări că agentul termic va fi subvenționat la Ploiești.

Numai că în bugetul local la acest capitol este prevăzută suma de doar 5 milioane de lei, fonduri insuficiente pentru subvenționarea agentului termic.

Întrebat cum comentează faptul că Ploieștiul va beneficia de repartizarea sumei de 10 milioane de lei pentru subvenționarea agentului termic, primarul Adrian Dobre a susținut că totul depinde de votul din Consiliul Local.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg