dsvsa-prahova-liceul-1-mai_744b5.jpg

Peste numai câteva zile, preșcolarii și elevii prahoveni vor începe un nou an școlar. Din păcate, în ciuda promisiunilor autorităților locale, mulți dintre copii vor începe școala în unități neigienizate, fără autorizații sanitare și fără autorizații pentru stingerea incendiilor. În urma controlului, din cauza neregulilor grave, inspectorii DSVSA Prahova propun suspendarea activității înregistrate pentru cantină.

Controalele au avut loc la un număr de 69 de unități de învățământ din Prahova, dintr-un total de 612 care vor funcționa în anul școlar 2019 - 2020, acolo unde autoritățile știau deja că există probleme. 

Iar concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare. La data controlului, 20.08.2019, în multe unități de învățământ lucrările de reparații nu erau finalizate, iar în altele problemele erau grave.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unui raport prezentat de Prefectura Prahova, de exemplu, la Liceul Tehnologic 1 Mai Ploiești, căminul unității este neigienizat, grupurile sanitare având pardoseala și lambriu deteriorate, iar bateriile și plăcile de finisare erau cu depuneri de calcar.

Mai mult, accesul în spațiile de cazare pentru elevi este la comun cu alte persoane cu probleme sociale.

De departe, însă, cea mai gravă problemă a fost constatată la cantină. Aici, spațiile erau neigienizate, cu pereți cu urme de infiltrații și tencuiala căzută. 

Căile de acces pentru alimente erau insalubre, dezafectate, iar instalațiile de evacuare pentru apele menajere  nu aveau sisteme de protecție.

Acestea au fost și motivele pentru care, în timpul controlului, inspectorii DSVSA Prahova au anunțat că vor propune suspendarea activității înregistrate pentru cantină. 

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg