pericol-public-caragiale_a6d86.jpg

Chiar dacă este unul dintre cele mai importante licee din Prahova, Colegiul IL Caragiale din Ploiești nu a beneficiat, nici în acest an, de fonduri pentru reabilitarea acoperișului și a fațadei clădirii. Lucrările sunt estimate la peste 7 milioane de lei, iar municipalitatea propune accesarea unui credit.  Ministrul Educației, Daniel Breaz, ar fi trebuit, marți să efectueze o vizită, însă pe ultima sută de metri programul a fost schimbat.

Din start trebuie spus că unitatea de învățământ este în patrimoniul municipalității, motiv pentru Primăria Ploiești trebuie să prevadă fondurile necesare pentru o astfel de investiție. 

Cât privește povestea legată de reabilitarea fațadei și efectuarea de reparații la acoperiș totul a început prin 2014. La acea dată, Primăria Ploiești a accesat fonduri pentru înlocuirea tâmplăriei cu termopan. Numai că lucrările nu au fost de calitate. Ba mai mult deficiențele erau la tot pasul. După această etapă, municipalitatea ar fi trebuit să găsească soluții pentru alocarea de fonduri și pentru reabilitarea fațadei și pentru înlocuirea acoperișului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum costurile erau destul de ridicate, Primăria Ploiești a propus accesarea unui credit, care a primit undă verde în Consiliu Local de abia în acest an. Dar până la organizarea licitației pentru accesarea creditului și până la demararea lucrărilor propriu-zise de reabilitare o să mai dureze un timp.

Așa că, cu doar șase zile de începerea anului școlar 2019 - 2020, pe o latură a clădirii au început să se desprindă bucăți de tencuială, motiv pentru care o zonă din trotuar a fost delimitată, iar accesul pe aici este interzis. 

Citește și: Atenție, cade tencuiala! Colegiul Național IL Caragiale Ploiești are nevoie de reparații

În cazul acoperișului sunt alte probleme pentru că apa de ploaie a ajuns să se infiltreze în pereți. Bineînțeles acestea nu sunt singurele probleme pentru care municipalitatea nu a găsit soluții.

Citește și: Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești riscă să rămână fără terenuri de sport

O altă problemă o reprezintă faptul că terenurile de sport au fost retrocedate, iar municipalitatea nu a reușit, nici până la această oră, să găsească o soluție pentru închirierea sau, de ce nu, achiziționarea acestora, scuza invocată în ultimii ani fiind că nu s-a ajuns la un acord cu proprietarii.

Ministrul Educației, Daniel Breaz, urma să efectueze marți o vizită la Colegiul Național IL. Caragiale, însă, pe ultima sută de metri, și-a schimbat planurile și a mers la alte unități de învățământ din Prahova.

igrasie_d2e0b.jpg

tencuiala-caragiale_e7e3d.jpg

caragiale_c9122.jpg

cladire_24ac5.jpg

caragiale-ploiesti-ministru_cec85.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg