69083096_354263405513879_2542063706527760384_n_960ba.jpg

Să stați în case, să achitați facturile la zi și să nu protestați în stradă, în afară de eterna oripilare pe facebook. Pe asta se bazează și ei.

Ce să mai scriem, ce să mai spunem, cum să o mai prezentăm? Am făcut-o în toate felurile posibile. O mai facem o dată, cu speranța că cineva, undeva, cândva se va sesiza/autosesiza. Dacă tot se pensionează la vârste fragede, cu venituri speciale și fabuloase, măcar cât sunt în activitate să le justifice. 

Salubritatea este un serviciu public. Este unul esențial, care dacă nu este prestat corepunzător poate avea consecințe deosebit de grave asupra mediului, asupra sănătații oamenilor. Sunt suficiente motive pentru a încadra ce se întâmplă la Ploiești la ”atentat la sănătatea publică”? Noi spunem că sunt. Grav, foarte grav! 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru cei care încă nu au înțeles, fără a-i lua apărarea primarului Dobre, dacă tot este înjurat copios pentru situația salubrizării, să mai precizăm încă o dată: nu poate face nimic. O fi având alte păcate, nerealizări, dar nu și pe aceasta. Aici vina este a oneroasei asociații ADI Deșeuri, zona 2-6, din care face parte și Ploieștiul. De vină sunt cei peste 30 de primari care au votat împotriva rezilierii contractului cu Rosal. Primarul Dobre (PNL) și președinte CJ Toader (PSD) au votat pentru reziliere. De ce au făcut-o ceilalți pe dos, în condițiile în care nu doar Ploieștiul are această problemă? Este o întrebare pe care ar putea-o adresa un anchetator, unul isteț, unul caruia nu-i e greu să afle. Poate se termină cu NUP, dar merită efortul. Nu reușim să găsim altă soluție, deși am vrea.

Nu se poate ca ADI Deșeuri, în loc să fie o Asociație de Dezvoltare Intracomunitară (ce pompos sună!!!), să devină o asociație oneroasă, care dispune discreționar blocarea unei situații extrem de grave. Ce sens are să mai discutăm despre colectare selectivă, motiv pentru care România este sancționată, atât timp cât nu suntem în stare să strângem gunoiul nici măcar la grămadă, neselectat?

Nu ne interesează faptul că Rosalul are doar 11 mașini care adună gunoiul din Ploiești. Nu ne interesează că cei care conduc firma de la București au decis să lase Ploieștiul fără utilaje. Nu interesează pe nimeni ce probleme interne are această societate comercială privată. Gunoiul zace deja de săptămâni, în grămezi imense, în jurul platformelor sau la porțile oamenilor. Inadmisibil! Atât timp cât operatorul nu poate onora contractele, e clar că este nevoie de o nouă licitație, de un nou operator care să poată. Este tot ceea ce ne interesează, indiferent de numele operatorului. 

De fiecare dată când a fost contactată, conducerea Rosal a spus același lucru: vina este a municipalității, care a subdimensionat platformele de colectare, plus alte motive administrative. Și tot de fiecare dată, același operator a promis că ”de săptămâna viitoare” va suplimenta numărul de mașini de colectare. Din săptămână viitoare în săptămână viitoare au trecut doi ani. Nu mai este vina municipalității că nu se face colectare săptămânal, poate nici de două ori pe lună. Nu Primăria Ploiești împiedică Rosalul să colecteze săptămânal, cu sau fără platforme subdimensionate.

Măturatul stradal, deși obligație contractuală plătită de municipalitate, a devenit o amintire. Municipalitatea continuă să achite această prestație? Asociațiile de proprietari continuă să achite facturile? De ce? Sunt întrebări la care este obligatoriu să primim răspunsuri, cu speranța că nu doar presa le va adresa. Faceți într-un fel să vă meritați salariile fabuloase și pensiile speciale!

69083096_354263405513879_2542063706527760384_n_beea1.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg