20190424_150828_aa4f9.jpg

Aleșii județeni și-au dat, miercuri, acordul de principiu pentru comasarea Maternității Ploiești cu Spitalul Județean, principalul motiv invocat fiind cheltuielile mult prea mari, dar și datoriile acumulate de unitatea medicală. La această situație a contribuit, potrivit autorităților, și adresabilitatea scăzută, gradul de ocupare al paturilor fiind de numai 50%.

Proiectul de hotărâre propus de Consiliul Județean Prahova a fost aprobat cu majoritate de voturi, după ce argumentele au condus la ideea că aceasta este singura soluție, chiar dacă măsura este una radicală.

Una dintre justificări a fost legată de cheltuielile înregistrate la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, comparativ cu anii trecuți, situația fiind pusă și pe adresabilitatea scăzută.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform  hotărârii aprobate, Consiliul Județean Prahova va demara procedura de reorganizare în vederea inițierii unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Citește și: Motivul pentru care se desființează Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești - VIDEO

Unitatea medicală ar urma să devină secție exterioară a Spitalului Județean Ploiești. Patrimoniul Maternității Ploiești ar urma să fie preluat de Județean. La fel și personalul, însă din organigramă ar urma să dispară posturile de conducere.

Măsura propriu-zisă ar urma să se aplice în termen de 60 de zile de la publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial.

Când vine vorba de avantajele, autoritățile au invocat faptul că sumele contractate ulterior prin CAS ar urma să fie mai mari.

Pe de altă parte, menținerea acreditării la categoria III pentru Spitalul Județean Ploiești era condiționată de existența unei secții de obstetrică - ginecologie.

Mai mult, planul vizează și soluții pentru spațiile excedentare de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, unitate medicală proiectată pentru a avea 700 de paturi, în condițiile în care în prezent sunt numai 300.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg