lucrari-scoli-santiere_345de.jpg

Lucrările de reparații la cele mai multe unități de învățământ din Ploiești sunt în toi cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, susține că termenul de finalizare pentru reparații este 2 septembrie 2019 și că, de săptămâna aceasta, va începe operațiunea de dezinsecție și deratizare la unitățile de învățământ, dar și lucrările de amenajare a spațiilor verzi. Problema principală rămâne însă cea legată de clădirile neautorizate din punct de vedere al stingerii incendiilor. În unele cazuri există documentațiile necesare, însă în alte situații de abia acum vor fi organizate licitații. 

Anul acesta, din bugetul local au fost prevăzute lucrări de reparații la 39 de unități de învățământ din Ploiești. Este vorba despre nouă colegii și licee, 14 școli generale, 11 grădinițe și cinci creșe. Cu doar două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2019 - 2020, lucrările nu au fost finalizate, iar aproape peste tot poți vedea munți de nisip și materiale de construcții.

Citește și: Lista școlilor din Ploiești unde se execută lucrări de reparații - foto

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a declarat, pentru Observatorulph.ro, că termenul de finalizare este 2 septembrie. 

„Termenul de finalizare este de 2 septembrie, iar de săptămâna aceasta încep și activitățile de deratizare și dezinsecție. Totodată vor fi verificate și spațiile verzi de la școli, pentru care, în mod normal, unitățile de învățământ au primit buget, însă vom verifica dacă trebuie să intervenim și noi”, a precizat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Citește și: Imaginea unităților didactice, o „oglindă” a educației și interesului administrației locale! Locul de joacă de la Grădinița nr. 30 din Ploiești arată mai degrabă a junglă FOTO

Problema cea mai serioasă rămâne în schimb lipsa autorizațiilor pentru securitate la incendiu, pe lista de la nivel județean figurând inclusiv clădiri care aparțin unor importante colegii din Ploiești.

Citește și: Școlile din Prahova care nu dețin autorizație pentru incendii. Pe listă figurează clădiri care aparțin unor colegii importante din Ploiești

„În acest caz sunt două situații. Pentru o parte dintre clădiri, care nu respectă normele în vigoare, avem întocmite documentațiile în vederea obținerii autorizațiilor iar pentru alte clădiri va fi demarată procedura de licitație”, a precizat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Din păcate, mai există o situație, cea legată de licitațiile aflate în derulare pentru diverse lucrări, inclusiv pentru separații de gaze pentru care este necesară achiziționarea de servicii pentru dirigenție de șantier. Este cazul Colegiului Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, unde a fost nevoie de reluarea procedurii după ce în luna iulie nu a fost adjudecat contractul.

O altă situație vizează montarea de centrale termice, pentru care de abia la începutul lunii august au fost reluate procedurile de licitație pentru obținerea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI). În această situație se regăsește Școala Gimnazială Rareș Vodă din Ploiești, unde procedura a demarat pe 9 august, iar termenul de finalizare este de 20 de zile.

gratiela-gavrielescu_6f90b.jpg

bogdan-toader_068ec.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg