restructurare-spital-maternitatea-ploiesti_89320.jpg

Decizia de desființare a Maternității Ploiești și transformarea unității medicale în secție exterioară a Spitalului Județean a luat prin surprindere pe multă lume. Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Observatorulph.ro că măsura radicală era necesară pe motiv că „în acest moment, Spitalul de Obstetrică Ginecologie are probleme serioase de funcționare”.

Proiectul legat de transformarea Maternității Ploiești în secție exterioară a Spitalului Județean Ploiești a surprins pe foarte multă lume, având în vedere că unitatea medicală cu specialitatea de Obstetrică-Ginecologie era cea mai mare din Prahova.

Citește și: Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești se desființează. Devine secție a Județeanului- proiect

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Observatorulph.ro că proiectul a apărut pe ultima sută de metri, în urma consultărilor cu Direcția de Sănătate Publică și CAS Prahova.

„În acest moment, Spitalul de Obstetrică Ginecologie are serioase probleme cu privire la funcționare”, a precizat Toader, care a menționat că, prin comasare, va crește numărul de paturi pentru Spitalul Județean Ploiești, fapt care va conduce la eficientizarea numărului de paturi prin reorganizare.

Potrivit documentelor care însoțesc proiectul de hotărâre de Consiliu Județean, care se va afla pe masa consilierilor în ședința de miercuri, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești s-a înregistrat o scădere a natalității, fapt care a condus în perioada 2018 - 2019 la o rată de utilizare a paturilor de numai 52,80%, respectiv 46,32% în trimestrul I al anului 2019

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg