primaria-ploiesti_d79e5.jpg

În timp ce directorii din Primăria Ploiești au fost consultați cu privire la reducerea cheltuielilor salariale, care au atins un nou record în 2019, multe instituții din administrația locală solicită scoaterea la concurs a unor posturi vacante. Propunerile figurează deja pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de la sfârșitul lunii august.

În plin scandal legat de situația critică a bugetului local, municipalitatea ploieșteană nu a exclus posibilitatea unor reduceri a cheltuielilor salariale care au atins un record la Ploiești, după creșterile salariale din acest an.

Citește și: La Primăria Ploiești se discută despre diminuarea salariului și reducerea de personal

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Discuțiile legate de reducerea cheltuielilor salariale nu sunt abordate, însă, la modul cel mai serios, mai ales după ce administrația locală a primit undă verde pentru refinanțarea creditelor de la BRD și CEC Bank, propunere care ar mai aduce o reducere a cheltuielilor din buget.

Citește și: Primăria Ploiești se împrumută pentru refinanțarea creditelor de la BRD și CEC Bank

Așa se face că, mai multe instituții propun acum scoaterea la concurs a unor posturi vacante. Astfel, ASSC își dorește scoaterea la concurs a două posturi de consilier, respectiv un post la Serviciul Protecția Persoanelor aflate în Dificultate și unul la Serviciul Locuințe Sociale.

Alte opt posturi vacante vor fi scoase la concurs, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, la Parcul Municipal Vest, iar o solicitare asemănătoare este și în cazul SPFL, unde se dorește scoaterea la concurs a patru posturi vacante.

Citește și: Cât câștigă un director din Primăria Ploiești, după majorarea de salariu

Bugetul legat de cheltuielile salariale a crescut în 2019, după ce, la 1 ianuarie, a intrat în vigoare, salariul minim pe economie de 2080 de lei brut.

Fondul de salarii, strict când vine vorba de Primăria Ploiești se cifrează la 29.500.000 de lei. La această sumă se adaugă și celelalte cheltuieli salariale din alte direcții ale municipalității, dar și de la alte instituții aflate în subordinea Consiliului Local.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg