parcari-ploiesti-proiect-consiliul-local_9114e.jpg

Proiectul privind instituirea unui regulament legat de parcările din Ploiești se va afla, pentru a patra oară, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești. Propunerea vizează inclusiv capitolul contravenții și sancțiuni, în cazul parcării mașinilor neregulamentar.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat până acum pe motiv că regulamentul propus este unul generalist. În mare, documentul prevede dispoziții generale legate de parcare, staționare și oprire a autoturismelor, precum și cu privire la blocarea, ridicarea și depozitarea mașinilor parcate ilegal.

Citește și: Abonamente pentru parcările de la bloc din Ploiești. Un nou regulament pentru blocarea și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar - Foto document

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, propunerea vizează și faptul că „în parcările reședință se va atribui, la cerere, câte un loc de parcare pentru fiecare locuință”, însă acest lucru, se arată în proiectul de hotărâre, va fi reglementat, ulterior, printr-un nou regulament.

Nici la capitolul legat de administrarea parcărilor, lucrurile nu sunt clare, existând inclusiv posibilitatea ca parcările să fie preluate de către persoane juridice, iar în acest caz reglementările vor avea loc tot ulterior.

Singurul lucru cert este însă în cazul neachitării tarifului de parcare și al parcării ilegale, unde sunt prevăzute amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Propunerea prevăzută în proiectul de hotărâre - sursă - site Primăria Ploiești

parcarre_0239a.jpgcontraventii-parcare-2_767c4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg