mijloace-transport-gratuitati-tce_e3f16.jpg

Pentru gratuitățile oferite elevilor și pensionarilor, Consiliul Local Ploiești ar fi trebuit să prevadă în bugetul TCE, pentru luna august, aproximativ 2,5 milioane de lei.

Chiar dacă ne aflăm aproape la jumătatea lunii august, banii aferenți pentru subvenționarea transportului în comun nu au fost prevăzuți în buget.

La finele lui iulie, aleșii locali au prevăzut fondurile necesare pentru gratuitățile acordate luna trecută, însă niciun leu în plus pentru subvenționarea transportului în comun în august.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu alte cuvinte, pensionarii și elevii au circulat gratuit cu mijloacele de transport chiar dacă nu a existat prevedere bugetară pentru această lună.

În lipsa finanțării, primii care au avut de suferit au fost chiar angajații TCE, care și-au primit avansul în tranșe, iar lucrul acesta se poate repeta dacă în cel mai scurt timp la Ploiești nu este aprobată o rectificare de buget.

„Noi sperăm ca săptămâna viitoare să se rezolve această problemă, prin rectificarea de buget. Suma necesară pentru acoperirea gratuităților din luna august este de aproximativ 2,5 milioane de lei”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Situația societății de transport public în comun  din Ploiești ar putea fi însă cu mult mai bună dacă administrația locală ar putea să vireze către TCE datoria de aproximativ 7 milioane de lei.

Suma reprezintă parte din datoria inițială a municipalității către TCE, conform unei hotărâri definitive și irevocabile, cu privire la plata TVA-ului aferent pentru gratuităților acordate la Ploiești.

Citește și: TCE vrea să execute silit Primăria Ploiești pentru o datorie de 11 milioane de lei - VIDEO

Din suma inițială, de 11 milioane de lei, municipalitatea a achitat numai 4 milioane de lei. Dacă bugetul local ar permite virarea sumei integrale, TCE ar putea să își achite datoriile către ANAF, SPFL și către diverși furnizori, dar și să achite, la timp, salariile angajaților societății.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg