autobuze-noi_0df06.jpg

Contractul privind achiziționare a 50 de autobuze noi a fost semnat anul trecut, când la Ploiești a ajuns primul lot de 10 autobuze. În 2019 era programată dotarea parcului auto TCE cu încă 40 de mijloace de transport noi, însă municipalitatea nu are bani pentru achiziționarea lor, după ce a ratat șansa de a achiziționa un credit în acest sens.

Primele semne că o nouă achiziție de autobuze nu poate avea loc în 2019 au apărut în momentul în care în bugetul municipalității a fost prevăzută numai suma de 1000 de lei. 

Citește și: 1.000 de lei, în 2019, pentru achiziția de autobuze la Ploiești - foto - document

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La acea dată s-a spus că alocarea sumei de 1.000 de lei a avut drept scop să existe prevedere bugetară, astfel încât, pe parcurs, să existe posibilitatea unei rectificări de buget.

Banii ar fi urmat să vină prin accesarea unui nou credit de către municipalitate. Surpriză, însă! Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat că Ministerul Finanțelor a blocat accesarea de credite pentru perioada 2019 - 2020. 

Citește și: Primele 10 autobuze noi comandate de Primărie au sosit la Ploiești - FOTO - VIDEO

„Noi am solicitat încă de anul trecut un credit, dar din păcate el nu a fost aprobat. S-a aprobat o parte din creditul respectiv anul acesta... Dar așa cum am spus anul trecut, trebuia să aprobăm cât mai repede acel credit și să demarăm cât mai repede procedura în vederea obținerii lui. Pentru anul 2019 și 2020, Ministerul de Finanțe nu mai aprobă accesarea de credite decât începând cu anul 2021. Există o aprobare dată de Consiliul Local, în luna mai (...), dar tardivă dată această aprobare pentru că majoritatea PSD - ALDE nu a vrut mai devreme, fapt care ne-a pus în imposibilitatea de a obține acel credit de abia în 2021, iar investițiile care sunt extrem de importante nu le putem realiza în termen”, a susținut Dobre.

Contractul încheiat la Ploiești cu privire la achiziționarea a 50 de autobuze Diesel Euro VI a fost semnat în 2018 cu SC BMC Truck &BUS SRL.

Valoarea contractului prevăzută a fost de peste 38,2 de milioane de lei fără TVA, durata acordului cadru fiind de 2 ani.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg