primaria-ploiesti-plan-masuri-dsvsa_ecfce.jpg

Ploieștiul figurează în zona de supraveghere după apariția primului focar de pestă porcină africană la Târgșoru Vechi. În ciuda faptului că municipalitatea are o armată de funcționari nici până la această oră nu au fost transmise către DSVSA Prahova datele cu privire la recensământul porcilor din gospodării și nici nu au fost prevăzute în buget sumele necesare pentru achiziționarea de materiale dezinfectante care să fie oferite populației.

După apariția, în data de 9 iulie, a primului focar de pestă porcină africană, în satul Poienarii Rali, din comuna Poienarii Burchii, virusul s-a extins cu repeziciune în zona de sud a județului, iar boala a fost confirmată și pe un fond de vânătoare din Gornet.

Citește și: Pesta porcină africană a fost confirmată la un mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Gornet

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe lista autorităților locale care au obligația de a preveni extinderea bolii figurează și Primăria Ploiești. Din păcate, chiar dacă municipiul se află în zona de supraveghere, după apariția primului focar de pestă porcină africană la Târgșoru Vechi, administrația locală nu a luat nicio măsură impusă prin planul de măsuri stabilit de DSVSA Prahova.

Citește și: DSVSA Prahova: Începe uciderea preventivă a porcilor din zona focarelor de pestă porcină africană de la Târgșoru Vechi

„Noi am transmis Primăriei Ploiești tabelele pentru efectuarea recensământului porcilor încă de la apariția primului focar de pestă porcină africană de la Târgșoru Vechi, dar nici până la această dată nu am primit niciun rezultat. Separat, municipalitatea trebuia să sigure fonduri în buget pentru materialele dezinfectante. Faptul că Primăria Ploiești are încheiat contract cu o firmă pentru dezinfecție, deratizare și dezinsecție, nu are legătură cu planul de măsuri, care se efectuează separat, existând stipulate măsuri de prevenire a extinderii bolii”, a susținut Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Trebuie precizat faptul că primarii din Prahova, care au ca personal numai 17 - 20 de persoane, au reușit să se mobilizeze și să transmită în timp util datele cu privire la recensământul porcilor din gospodării, în timp ce la Ploiești nu a fost luată nicio măsură.

Citește și: La sesizarea Observatorulph.ro, Primăria Ploiești ia măsuri pentru combaterea pestei porcine africane

După publicarea articolului, miercuri, Primăria Ploiești a anunțat că în zona de supraveghere a început recensământul porcilor. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg