premierul-viorica-dancila-prahova_38588.jpg

Tot mai multe administrații locale se confruntă cu o criză acută de finanțare. Prezentă la Ploiești, Viorica Dăncilă, premierul României, a dat asigurări că va fi rectificare bugetară la finele lunii, lucru susținut și de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care pe de altă parte a recunoscut că până la această oră nu a fost stabilită modalitatea prin care vor fi repartizate fondurile.

Cel mai bun exemplu când vine vorba de situația disperată în care se regăsesc multe dintre administrațiile locale, este Primăria Ploiești, unde fondurile pentru cheltuielile de funcționare, prognozate la momentul aprobării bugetului, sunt aproape epuizate.

Primăria nu are bani pentru plata facturilor pentru iluminatul public, iar în curând nu vor mai fi fonduri nici pentru subvențiile acordate pentru transportul în comun pentru pensionari și elevi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fondurile de la Ploiești sunt insuficiente și pentru plata serviciilor prestate de SGU, dar și pentru serviciile de salubritate. 

Citește și: Cifrele dezastrului economic de la Ploiești. Serviciile publice rămân fără finanțare din luna august

Prezentă la Ploiești, la Comitetul Executiv al PSD Prahova, Viorica Dăncilă, premierul României, a susținut că pe 31 iulie va fi o rectificare de buget.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat că își dorește transparență când vine vorba de repartizarea fondurilor către primării, însă a recunoscut că, momentan, nu a fost stabilită modalitatea prin care se va realiza repartizarea banilor, avansând două variante de lucru: aplicarea formulei de repartizare, fapt care ar defavoriza primăriile mici sau repartizarea de fonduri pe baza solicitărilor venite din teritoriu.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg