viceprimari-ploiesti-director-rasp_8b7c2.jpg

În plin scandal legat de criza gunoaielor din Ploiești, solicitarea demisiilor celor doi directori ai Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, cerere formulată, ieri, de primarul Adrian Dobre, a fost urmată, joi, de replica celor doi viceprimari, Cristian Ganea și George Pană, dar și a conducerii RASP.

În formulă lărgită, având alături întreaga conducere a Regiei Autonome de Servicii Publice, dar și reprezentanți ai Comisiei nr. 3 a Consiliului Local, viceprimarii Cristian Ganea și George Pană au criticat modul în care primarul municipiului a solicitat demisia directorilor RASP Ploiești, existând o supărare și pe faptul că ședința în care edilul și-a exprimat nemulțumirile a fost postată pe Facebook.

Prima acuză a venit chiar din partea celui căruia i s-a solicitat demisia, respectiv directorului RASP, Raul Petrescu, acesta susținând că ședințele susținute de edil „sunt doar niște oportunități ale primarului de a-și face campanie electorală și de a găsi un țap ispășitor pentru managementul catastrofal din ultimii trei ani”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În contextul în care Ploieștiul este sufocat de gunoaie, a venit vorba și de sumele alocate în buget pentru serviciul de salubritate, dar și de faptul că la această oră, operatorul de salubritate are contracte pentru ridicarea deșeurilor numai pentru 152.000 de locuitori, în condițiile în care populația activă se cifrează la aproximativ 208.000 de locuitori.

Cei doi viceprimari au anunțat că au fost identificate soluții pentru ca problema gunoaielor să fie rezolvată prin introducerea taxei de salubrizare, care ar urma să fie plătită de ploieștenii care nu au încheiate contracte pentru ridicarea gunoiului menajer. 

De fapt este vorba despre o prevedere legală apărută încă din 2015, care s-a dorit a fi implementată și la Ploiești în urmă cu patru ani. Numai că regulamentul de aplicare a fost aprobat în Consiliul Local în 2017, iar doi ani mai târziu autoritățile au ajuns la concluzia că procedurile trebuie simplificate.

Citește și: RASP anunță o nouă procedură pentru încasarea taxei speciale de salubritate pentru ploieștenii fără contract pentru ridicarea gunoiului - STUDIU DE CAZ

Ca soluție pentru rezolvarea problemei gunoaielor din Ploiești se va propune o modalitate de ridicare a deșeurilor voluminoase de la cetățeni, în baza unui program stabilit pe cartiere, pentru eliminarea punctelor negre din municipiu. Până acum, potrivit prevederilor de la Ploiești, aceste deșeuri voluminoase erau ridicate de operator pe bază de cerere din partea solicitantului, cel care urma să suporte costurile de ridicare și transport.

Noua procedură cu privire la colectarea deșeurilor voluminoase nu a fost însă publicată, urmând ca în acest sens să fie propus un proiect separat în Consiliul Local.

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea primarului Adrian Dobre pe tema acuzelor lansate în conferința de presă. Acesta a susținut însă, că va prezenta un punct de vedere complet, vineri, într-o conferință de presă.

Precizăm faptul că tot scandalul legat de solicitarea demisiilor de la RASP a plecat de la anunțul lansat de edil pe pagina sa de Facebook.

„În ședința de astăzi (n.r. ieri), am cerut demisia conducerii RASP, a directorului general Raul Petrescu și a directorului tehnic Vasile Ionescu, responsabili cu monitorizarea contractelor de salubritate. Continui demersurile pentru ca Rosal, RASP și Consiliul Local, în subordinea căruia se află RASP, să înțeleagă că trebuie să avem un oraș curat”, a fost mesajul primarului Adrian Dobre, postat pe Facebook.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg