fbpx

lucrari_republicii_06db8.JPG
Luna trecută, vă prezentam situația neplăcută din trei zone ale Ploieștiului: strada Minerva, Bulevardul Republicii (în zona Școlii „Sfântul Vasile ”) și Bulevardul Republicii (Caraiman), unde șoferii se confruntă cu denivelări semnificative ale carosabilului. Materialul îl puteți reciti și AICI.

În urma solicitării noastre, Primăria Ploiești ne-a precizat pentru fiecare zonă în parte atât situația, cât și măsurile pentru remedierea acestor probleme.

„l . Pe strada Minerva, respectiv în fața Școlii «Nicolae Iorga», au fost executate lucrări de înlocuire rețea canalizare și racorduri, conform autorizației de construire nr. 196 din 24.05.2018, obținută de SC Apa Nova Ploiești SRL, constructorul acestei lucrări fiind SC Acvatot SA București. Societatea sus amintită a înaintat Direcției Tehnic Investiții, din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, o solicitare de intervenție în vederea remedierii defecțiunilor apărute ca urmare a realizării lucrărilor sus menționate, termenul de remediere a acestor defecțiuni fiind stabilit pentru prima partea a lunii iulie a.c.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

2. În ceea ce privește denivelările apărute pe Bulevardul Republicii, respectiv zona Școlii «Sfântul Vasile», vă facem cunoscut faptul că acestea au fost evaluate în vederea stabilirii lucrărilor necesare care se impun, respectiv spargeri de betoane, umpluturi, compactări, turnat beton, turnat asfalt. Menționăm că, Bulevardul Republicii este cuprins în programul de întrețineri/reparații pe anul 2019, urmând ca în acest sens să fie emisă comandă de execuție, în funcție de priorități și de bugetul alocat, pentru remedierea zonelor afectate de degradările apărute în structura sistemului rutier.

3. Referitor la zona Caraiman, de pe Bulevardul Republicii, reprezentanții municipalității au constatat aici deficiențe în carosabil, respectiv groapă carosabil și asfalt lăsat, la obiectivul de investiții «Creșterea mobilității transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 101 cu lucrări vizând calea de rulare, stații peroane adaptate persoanelor cu dizabilități material rulant, elemente de semnalizare automatizare » - etapa I, cod SMIS 40252 la obiectul — Mulări/protejări rețea de alimentare cu apă.
Obiectivul de investiții sus menționat a făcut parte din contractul de lucrări 10728/12.06.2014 încheiat între Municipiul Ploiești și Asocierea S.C Tancrad SRL - Dorsalve S.L. - SC Virgfan SRL prin lider asociere SC Tancrad SRL Galati.

Menționăm că, municipalitatea a notificat constructorul să remedieze de urgență deficiențele constatate. În acest sens, constructorul a obținut acordul Municipiului Ploiești pentru spargerea carosabilului pe Bulevardul Republicii, pe tronsonul cuprins între Piața Mihai Viteazu și Mega Image, pe traseul rețelei de alimentare cu apă. În acest context, constructorul SC Tancrad SRL Galați a intervenit pe Bulevardul Republicii, pe tronsonul cuprins între Piața Mihai Viteazu și Mega Image, pe porțiunea I a carosabilului.

După remedierea deficiențelor, constructorul a așternut un strat de piatră spartă, deoarece zona sus menționată este tranzitată de multe mijloace auto și se așteaptă compactarea straturilor ce compun structura rutieră și apoi așternerea asfaltului.

În acest context, constructorul va interveni pe Bulevardul Republicii, pe tronsonul cuprins între Piața Mihai Viteazu și Mega Image, pe porțiunea II a carosabilului, pentru remedierea asfaltului lăsat pe fraseul rețelei de alimentare cu apă avariat din februarie 2019. După execuția remedierilor sus menționate, respectiv asfalt lăsat, constructorul va așterne un strat de asfalt pe ambele porțiuni remediate”, se arată în punctul de vedere al municipalității, transmis www.observatorulph.ro

Foto: Roxana Tănase

lucrari_republicii_d2a3f.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg