parcul-andrei-muresanu-ploiesti_badcb.jpg

În plină perioadă de vacanță, când mulți părinți preferă să își ducă copiii în locurile de joacă, municipalitatea ploieșteană a decis desființarea acestora. Măsura a fost luată pentru că unele locuri de joacă au devenit un real pericol pentru micuți, iar altele nu mai erau autorizate ISCIR. Reprezentanții Primăriei Ploiești susțin că la această oră există în derulare o procedură pentru desemnarea unei societăți care să se ocupe de reabilitarea locurilor de joacă care sunt desființate.

Semnalul legat de desființarea locurilor de joacă a fost dat de o cititoare a Observatoruph.ro, care a reclamat faptul că au dispărut elementele de joacă din Parcul Andrei Mureșanu.

„Între timp parcul a fost eliminat. Că tot sunt copiii în vacanță. Așa peste noapte ... Ca hoții ,se poarta la noi în România”, ne-a scris cititoarea, care ne-a trimis și imagini cu zona din care au dispărut elementele de joacă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat telefonic, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a susținut că, „în prezent, există o procedură pentru un acord cadru care vizează amenajarea locurilor de joacă”.

„Locurile de joacă prezentau o serie de deficiențe. Au fost identificate aproximativ 30 de locuri de joacă pentru care nu exista autorizație ISCIR sau care prezentau probleme. A fost demarată procedura de desemnare a unei societăți care să se ocupe cu amenajarea locurilor de joacă, având în vedere că SGU are în atribuții numai asigurarea mentenanței”.

„Există o decizie privind desființarea a 27 de locuri de joacă, printre care și cel din Parcul Andrei Mureșanu, în vederea amenajării acestora. Procedura de desființare se află în derulare”, a precizat Alin Dănilă, directorul SGU Ploiești.

Citește și: Lista locurilor de joacă din Ploiești propuse pentru reabilitare totală

Proiectul cu privire la amenajarea locurilor de joacă este propus încă de acum doi ani. În urmă cu un an, aleșii locali au fost indicatorii tehnico-economici, la acea dată valoarea totală a investiției fiind estimată la 8,5 milioane de lei.

Lista locurilor de joacă pentru care s-au aprobat, în 2018, indicatorii tehnico-economici:

parc-desfiintat_fc7e0.jpeg

loc-joaca-desfiintat_3920c.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg