fbpx

20190704_181044_-_Copy_149e9.jpg

Mai multe statui și busturi din Ploiești au nevoie urgentă de lucrări de reparații. În cele mai multe cazuri, problemele sunt legate de soclurile monumentelor, din care se desprind bucăți de marmură sau care arată jalnic.

Una dintre cele mai reprezentative statui din Ploiești este cea a lui Mihai Viteazul, din parcul cu același nume, de pe Bulevardul Republicii. Considerată una dintre cele mai mari statui ecvestre ale voievodului, cu o înălțime de peste 17 metri, monumentul din păcate este abandonat când vine vorba de alocarea de fonduri pentru reabilitarea soclului, care arată jalnic. Donație a Societății Cultural Istorice Mihai Viteazul Ploiești, statuia intră în reparații numai cu câteva zile înainte de vreo manifestare importantă din oraș, în special de Ziua Națională a României. 

O altă problemă este și la soclul statuii marelui poet Mihai Eminescu din parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor . Aici, de două ori pe an, autoritățile fac coadă să depună flori, însă parcă nu înțeleg că soclul bustului se degradează de la o zi la alta. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Statuia Libertății are aceeași soartă nefericită. Reabilitată în 2012, când a fost mutată în sensul giratoriu de la Catedrală, aici au apărut probleme nu doar la nivelul soclului, dar și legate de marmura care a căpătat culoarea verzuie.  Mutarea acesteia în zona sensului giratoriu a trezit pe de altă parte o serie de controverse, existând de-a lungul timpului numeroase propuneri ca monumentul să fie reamplasat în zona Palatului Administrativ.

Probleme sunt însă și cu soclul de la statuia amplasată în Parcul Toma Socolescu, dar și în cazul statuii Nichita Stănescu din zona pasajului pietonal cu același nume.

În bugetul local din 2019 nu există însă prevedere pentru astfel de lucrări. Pe de altă parte, ce pretenții am putea avea în condițiile în care nu sunt bani pentru reabilitarea drumurilor, pentru serviciile de salubritate sau pentru plata facturilor la curent electric? Iar toate aceste lucruri au loc în municipiul reședință de județ.

20190704_181044_30c84.jpg

20190620_124400_9b55b.jpg

statuia-libertatii_9b13e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg