fbpx

media_148448612362605400_94673500_dbfa0.jpg

Funcționarii publici care, în urma evaluării profesionale anuale, vor obține rezultate mediocre, vor risca scăderea salariului timp de un an, prevede Codul administrativ al României, care a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Totodată, conform avocatnet.ro, va apărea și varianta acordării de prime pentru cei care se descurcă bine. În prezent, singurele variante sunt promovarea sau eliberarea din funcție.

Testele anuale au rolul de a stabili evoluţia funcţionarilor publici. În funcţie de calificativele obţinute se va ţine cont la promovarea într-o funcţie publică superioară, la acordarea de prime, la diminuarea drepturilor salariale cu 10% până la următorul „examen” în cazul funcţionarilor publici notaţi cu „satisfăcător” şi la eliberarea din funcţie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În prezent, în legislaţie se regăsesc doar două din situaţiile enumerate mai sunt, promovare şi concediere. Din 2020, evaluarea va deveni criteriu inclusiv pentru acordarea de recompense sau, dimpotrivă, pentru scăderea veniturilor salariale. Pentru activitatea din anul 2019, Codul administrativ prevede că evaluarea profesională a funcţionarilor publici se va face în baza actualelor reguli.

„Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: foarte bine, bine, satisfăcător şi nesatisfăcător”, este detaliat în ordonanţa Codului administrativ.

Evaluarea profesională a funcţionarilor publici reprezintă, practic, evaluarea gradului şi a modului de atingere a obiectivelor individuale şi evaluarea gradului de îndeplinire a criteriilor de performanţă.

Dacă vor fi evaluați tot de pilele care i-au angajat, atunci să ne asteptăm la bonusuri salariale, nu la scăderi din cauza incompetenței.

sursa avocatnet.ro

media_148448612362605400_94673500_6a998.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg