sens-giratoriu-ploiesti-iesire-bucov_5c023.jpg

De mai mulți ani, autoritățile promit că vor realiza un sens giratoriu la ieșirea din Ploiești spre Bucov. Anul 2019 vine cu o veste destul de tristă, pentru cei care încă au crezut într-o minune. Municipalitatea nu are bani pentru executarea sensului giratoriu, care presupune și un set de exproprieri și, prin urmare, a reluat discuțiile cu Ministerul Transporturilor, pentru asigurarea finanțării de la bugetul de stat.

După ce o vreme a figurat pe lista de investiții prioritare la Ploiești, se pare că, la această oră, lucrările de realizare a sensului giratoriu au rămas fără finanțare.

Cel puțin așa susțin surse din administrația locală, care spun că au fost reluate discuțiile cu Ministerul Transporturilor astfel încât lucrările să fie efectuate cu bani de la bugetul de stat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O astfel de variantă a fost lansată și la nivelul anului 2018, când se dorea accesarea de fonduri prin PNDL.

Citește: Ce spun autoritățile despre viitorul sens giratoriu de la ieșirea din Ploiești

La acea dată, autoritățile anunțau că doresc ca sensul giratoriu să fie inclus în fișa de proiect pentru realizarea reabilitării podului de la Bucov, motiv pentru care se încerca găsirea unei soluții ca acele cheltuieli să fie declarate eligibile.

Asta după ce s-a ajuns la concluzia că, pentru o astfel de lucrare, sumele necesare, mai ales în cazul unor exproprieri, dar și când vine vorba de devierea rețelelor, sunt mult prea mari în condițiile în care bugetul Ploieștiului în 2019 este unul aflat la limita avariei.

Un cititor al Observatorulph.ro a surprins imagini în zona giratoriului rușinii de la Ploiești, unde mai mulți angajați au mărit suprafața așa-zisului sensului giratoriu, tot cu separatoare de sens.

„Angajații nu sunt ai primăriei și momentan nu au demarat lucrările la sensul giratoriu”, susțin aceleași surse din Primăria Ploiești. 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg