fbpx

iluminat-public_bc9d4.jpg

Ploieștiul riscă să rămână în beznă dacă municipalitate nu achită facturile restante la iluminatul public. Primăria a întârziat plata în aprilie și în mai, după ce la finele anului trecut a avut restanțe pe lunile octombrie, noiembrie și decembrie.

Discuțiile legate de rectificarea bugetului local al Ploieștiului au fost destul de tensionate la ședința Consiliului Local Ploiești, cu atât mai mult cu cât, potrivit consilierul local Paul Palaș, forma proiectului nici măcar nu era schițată.

Suma alocată a fost de peste 7,3 milioane de lei. „Banii aceștia au fost repartizați o parte pe funcționare. Este vorba de 215.000 lei la fondul de rezervă, 7,2 mii lei un ajutor social și 100.000 de lei la servicii mobilitate și trafic urban. Diferența, până la 7.314.170, a fost repartizată pentru lista de investiții”, a precizat Palaș, care a susținut că situația legată de propunerea de buget a fost de „neconceput”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Am avut două variante de liste de investiții diferite și nicio variantă de buget. Așa ceva nu se mai poate”, a susținut Paul Palaș.

De departe însă cele mai mari probleme sunt cele legate de acoperirea sumelor necesare pentru serviciile publice, situația critică fiind inclusiv pentru plata iluminatului public.

Primele probleme legate de neplata facturilor la iluminatul public au fost înregistrate și în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2018. Facturile au fost plătite de abia în 2019, însă bugetul la acest capitol s-a terminat din luna martie.

Prin urmare, ieri, la ora 16.00, nu erau încă achitate facturile pentru lunile aprilie și mai pentru consumul de energie electrică folosit pentru iluminatul public, surse din Primăria Ploiești susținând că Electrica a trimis deja notificare cu privire la neplata facturilor. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg