fbpx

deviere-raul-teleajen_8c48c.jpg

Măsura a fost propusă în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, după ce apa învolburată a râului Teleajen a afectat digul de gabioane, investiție realizată cu fonduri europene. Tot din cauza fenomenelor meteo extreme au apărut fisuri în drumul de acces de la fostul depozit de deșeuri Teleajen.

Problemele au apărut după ce, vineri, debitele râului Teleajen au crescut îngrijorător și au afectat digul de gabioane de lângă fosta rampă de deșeuri a Ploieștiului. Investiția a fost realizată special pentru protejarea depozitului ecologizat împotriva eroziunii cauzate de acțiunea râului Teleajen. 

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a convocat marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Digul de gabioane și drumul spre fosta rampă de gunoi a Ploieștiului afectate de apele învolburate ale Teleajenului

„În cadrul ședinței, s-a constatat existenta unei stări potențial generatoare de situații de urgență  și s-a hotărât adoptarea unor măsuri de urgență pentru protejarea fostului depozit de deșeuri municipale, prin devierea cursului râului Teleajen”, a anunțat Primăria Ploiești.

Citește și: Pericol de inundație la Ploiești. Digul de gabioane de la fosta rampă de gunoi, construit cu fonduri europene, riscă să fie luat de apele învolburate ale Teleajenului

Totodată, Primăria Ploiești a precizat că „s-a solicitat prezenta Comisiei de constatare și evaluare a pagubelor, constituita la nivelul Instituției Prefectului și analizarea situației în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrucât urmările unei situații de urgență ar avea consecințe grave pe teritoriul mai multor unități administrativ teritoriale”..

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg