dig-eroziune-rampa-fonduri-europene-drum-depozit-ecologizat_f82e4.jpg

Ploile torențiale de la Ploiești nu au rămas fără efecte. Digul de gabioane și drumul spre fosta rampă de gunoi, lucrări realizate cu fonduri europene, au fost afectate din cauza apelor învolburate ale râului Teleajen.

UPDATE:  În timpul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, potrivit Primăriei Ploiești, s-a constatat existenta unei stări potențial generatoare de situații de urgență și s-a hotărât adoptarea unor măsuri de urgență pentru protejarea fostului depozit de deșeuri municipale, prin devierea cursului râului Teleajen.

Problema a apărut încă de vineri, când debitele râului Teleajen au crescut îngrijorător. De altfel, hidrologii au emis vineri un cod portocaliu de inundații.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Pericol de inundație la Ploiești. Digul de gabioane de la fosta rampă de gunoi, construit cu fonduri europene, riscă să fie luat de apele învolburate ale Teleajenului

Marți, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat că va avea loc o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, după ce s-a constatat că digul de gabioane a fost afectat pe o distanță de 40 de metri. Probleme au apărut și la drumul de acces către zona fostei rampe de gunoi. Ambele investiții au fost realizate cu fonduri europene.

Cu o valoare de aproape 3 milioane de lei, digul de gabioane a fost construit pentru a asigura protejarea depozitului ecologizat împotriva eroziunii cauzate de acțiunea râului Teleajen. 

„Vom transmite o adresă și către Prefectura Prahova pentru a comunica problemele apărute în acea zonă”, a precizat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg