teleajen_04fbb.jpg

Digul de gabioane a fost construit cu fonduri europene, în cadrul proiectului legat de închiderea fostei rampe de deșeuri a Ploieștiului. În 2017, digul a fost dat în administrarea Primăriei Ploiești. Acum însă, din cauza apelor învolburate ale Teleajenului există riscul ca acest dig să cedeze. Deja unul dintre straturi s-a deteriorat.

Hidrologii au emis vineri un cod portocaliu de inundații, iar efectele nu au întârziat să apară. Din cauza precipitațiilor abundente , debitul râului Teleajen a crescut, iar apa învolburată a distrus unul din straturile digului de gabioane.

„Problema este că există intenția să se dea drumul la barajul din amonte fapt care poate conduce la ruperea digului. Noi, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, monitorizăm permanent situația. În prezent unul dintre straturile digului de gabioane a fost deteriorat de apă, însă zidul nu a fost afectat”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De precizat este faptul că digul a fost realizat cu fonduri europene, în momentul închiderii depozitului de deșeuri neconforme de la Ploiești, în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova, derulat de Consiliul Județean Prahova.

Valoarea investiției de la acea dată a fost de aproape 3 milioane de lei, scopul investiției fiind de protejare a depozitului ecologizat împotriva eroziunii cauzate de acțiunea râului Teleajen.

foto: Teleajen - sursă - cititor Observatorulph.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg