Orașul de la care conducerea Primăriei Ploiești ar trebui să ia lecții de dezvoltare

0
brand_image_4e96a.jpg

brand_image_4e96a.jpg

Oradea, un municipiu cu peste 200.000 de locuitori, a realizat anul trecut proiecte in valoare de 40 de milioane de euro, din bani europeni si are in implementare 25 de proiecte care se apropie de suma de 150 de milioane de euro, prin care vrea sa creasca eficienta energetica in mai multe spitale, scoli si licee, sa restaureze monumente istorice, sa construiasca si sa extinda crese si gradinite.

Anul trecut, Oradea a reabilitat sistemul de termoficare urbana pentru perioada 2009-2028, pentru a se conforma la legislatia de mediu si a creste eficienta energetica.

Proiectul a costat aproape 119 milioane de lei, bani din Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Pentru sistemul de termoficare, Oradea s-a folosit de aproape 682.000 de lei de la Ministerul Dezvoltarii.

Pentru decongestionarea traficului si imbunatatirea mobilitatii populatiei pe coridorul transfrontalier de legatura Oradea – Bihorkeresztes, orasul din Vestul tarii a folosit 69,4 milioane de lei, bani din Programul de cooperare transfrontalier Ungaria-Romania.

In oras s-a realizat o artera cu doua benzi care urmeaza sa devina magistrala municipala, ce va face legatura cu drumul national DN1 (Oradea-Cluj).

Citește continuarea pe wall-street.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău