Tarife diferenţiate pentru prahovenii care reciclează deşeurile

0
cosuri-de-gunoi-colectare-selectiva-1-Copy_c5c2a.jpg

cosuri-de-gunoi-colectare-selectiva-1-Copy_c5c2a.jpg

Prahovenii care reciclează deşeurile ar putea plăti din acest an tarife mai mici pentru colectarea gunoiului dacă selectează deşeurile.

Cel puţin acesta a fost mesajul transmis marţi de reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare ,,Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor”. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, a anunţat marţi că începând din luna august va deveni funcţională staţia de tratare mecano-biologică, fapt care vine la pachet şi cu măsură de implementare a doua tarife diferenţiate pentru colectarea deşeurilor, respectiv un tarif pentru populaţia care reciclează deşeurile şi un tarif, mai mare, pentru cei care nu reciclează deşeurile.

Astfel, susţin autorităţile, populaţia care reciclează deşeurile ar putea să beneficieze de tarife mai mici, drept recompensă. Momentan, tarifele diferenţiate nu au fost comunicate, având în vedere că, de abia acum, s-a apelat, în baza unei licitaţii, la un consultant care să ofere recomandări cu privire la viitoarele tarife, dar şi la elaborarea unui nou regulament privind colectarea deşeurilor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău