dezbatere-gunoaie-ploiesti_16f50.jpg

Primăria a organizat o nouă întâlnire pe tema situației legate de modul de colectare a gunoaielor din Ploiești. Discuțiile s-au aprins repede, având în vedere nemulțumirile ploieștenilor, care au răbufnit și au cerut socoteală inclusiv reprezentanților Asociației de Dezvoltare Intercomunitare “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, dar și celor de la RASP și de la Poliția Locală.

Pe fondul unei nemulțumiri generale, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a reafirmat faptul că situația legată de colectarea deșeurilor trebuie să fie soluționată rapid, chiar dacă acest lucru ar presupune rezilierea contractului cu operatorul de salubritate

Problemele legate de colectarea deșeurilor menajere, mirosurile pestilențiale de la ghene, dar și lipsa unor sancțiuni pentru cei care aruncă gunoaiele în zonele neamenajate au fost numai câteva dintre temele abordate în cele aproape două ore de discuții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Concluzia? Ploieștenii s-au plâns nu doar de prezența gunoaielor pe străzi și în zona ghenelor. Aceștia au reclamat lipsa unei monitorizări atente a situației de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitare “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor ”Prahova, de faptul că nu primesc răspuns la sesizări, de faptul că nu toată lumea are contract pentru colectarea gunoaielor, dar și de faptul că polițiștii locali nu sunt prezenți mai des în zonele în care apar probleme legate de abandonarea deșeurilor pe domeniul public.

„Dacă nu facem front comun pe acest subiect nu o să reușim să răzbim”, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, care a reamintit faptul că în cazul în care nu se rezolvă situația se impune rezilierea contractului cu operatorul de salubritate.

După două ore de discuții aprinse, primarul Adrian Dobre i-a invitat pe cei prezenți să participe la ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitare “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova ședință care are loc marți, la ora 11.00, la Sala Unirii de la Palatul Culturii, unde, a susținut edilul, poate fi tranșată problema.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg