585fc06b-cf01-4043-ae46-f7bf74177960_4f19f.jpg

Gunoi, praf, asfalt ciuruit, spații verzi transformate în junglă - o imagine a dezinteresului și neputinței. Revine obsesiv întrebarea: și salariile din administrația publică locală de ce au crescut?

Să spui că nu sunt bani, la Ploiești, înseamnă că îți pregătești un număr de stand-up comedy la iUmor. O parte dintre acești bani se duc pe furăciunile și creditele anilor trecuți, o altă parte pe salariile nejustificat de mari, iar restul pe crasa incompetență a zilelor prezentului. 

Au dispărut proiectele mărețe. În anii anteriori a apărut un stadion, a fost modernizat Hipodromul, a fost refăcută infrastructura pe căile de rulare ale tramvaielor, fie și cu cântec și procese, dar ceva s-a schimbat, ceva s-a modernizat. Am auzit apoi în campanie cum se băteau cu noul spital în piept, pe post de cărămidă electorală. Se apropie alegerile și proiectul spitalului e mai mort decât cei care au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești la SJU.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și dacă proiecte mari nu sunt, măcar ar fi fost de dorit ca ceea ce există să fie întreținut ca la carte, iar orașul să arate civilizat. Am tot umblat prin țară în ultimii ani și v-am prezentat schimbările din Alba Iulia, Blaj, Oradea, Cluj, Brașov. Unele dintre ele nu au nici jumătate din veniturile Ploieștiului, însă au ceva ce noi nu avem: echipe din administrație care vin cu proiecte pentru care caută și obțin fonduri europene. Pentru asta însă e nevoie de muncă, de interes, de dorința de a-ți justifica salariul nesimțit. Nu e cazul la Ploiești...

La noi, nici pentru cârpeală nu sunt bani, vezi cazul vopsirii cu gri a treptelor de marmură de la Casa de Cultură a Sindicatelor. La precedenta venire a președintelui Iohannis astupaseră gropile din zona UPG, acolo unde urma să sosească. Ce relevă cele două aspecte? Foarte simplu: mentalitatea de obedienți, care nefiind capabili de lucruri serioase, bine făcute, ascund mizeria sub preș când apare câte un șef. Cum poți să cobori ștacheta atât de jos, să te faci de râs în fața întregii comunități și să nu iei nici măcar o măsură. Ați auzit de vreunul din administrație concediat, penalizat măcar la salariu? Nici nu o să auziți.

Și pentru că fiecare episod al acestei serii vine cu un caz concret, astăzi vă prezentăm... o nouă groapă. Nu râdeți, pentru că este exemplul perfect pentru bătaia de joc generală. La ieșirea din Cavalului spre strada Lupeni se construiește un bloc. Nu-i rău deloc, pentru că zona fusese o imensă groapă de gunoi, un adăpost pentru bețivii și aurolacii din zonă. A fost necesară racordarea la rețelele de utilități, așa că asfaltul a fost spart pe întreg perimetrul. De menționat că în urmă cu doar un an fusese reabilitat integral.

După racordare, astuparea șanțurilor a durat aproape o jumătate de an, timp în care pământul se tot lăsa. După numeroase sesizări s-au sinchisit să toarne un strat subțire de asfalt, care evident a început să se lase în 2-3 săptămâni. Au mai trecut câteva luni buni și după noi sesizări au turnat ciment. Rezultatul este cel pe care îl vedeți în imagini.

Toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă echipele municipalității erau permanent în teren și supravegheau rezultatele refacerii carosabilului, aplicând amenzi după amenzi, până la rezolvarea problemei. Legea există, personal specializat și plătit este, dar lucrurile nu se mișcă. Între timp, oamenii își fac mașinile praf, cară mizeria prin tot orașul și suportă muntele de nesimțire, de indolență administrativă. 

În episodul următor, ne deplasăm câteva sute de metri mai departe, prezentându-vă strada Lupeni, o arteră importantă refăcută integral și distrusă acum de lucrările la rețelele de utilități. Lucrările au fost finalizate, însă strada arată ca după război. 

585fc06b-cf01-4043-ae46-f7bf74177960_2eedd.jpg

6edb6ce1-1293-4889-9074-d6edc254f1ef_cef72.jpg

b0be605d-161d-4e07-ac7d-ee5649c40b00_d7626.jpg

6b9812ac-5704-4f6e-accf-9f3ca4df65ff_0eae7.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg