Lista drumurilor județene și locale din Prahova care au fost distruse din cauza inundațiilor

0
inundatii-drumuri-afectate-prahova-bilant_e92d4.jpg

inundatii-drumuri-afectate-prahova-bilant_e92d4.jpg

Ploile torențiale căzute în Prahova în ultima săptămână au lăsat în urmă prăpăd. Peste 400 de case și alte peste 330 de gospodării au fost inundate. Potrivit ultimelor centralizări, 128 de drumuri județene și locale au fost afectate. Pe lista pagubelor figurează și 15 poduri și 74 de podețe afectate.

Potrivit datelor centralizate până la data de 6 iunie, în Prahova, 39 de localități au fost afectate de inundații. Pe lista pagubelor provocate de apele învolburate figurează 406 locuințe și 332 de gospodării inundate, 128 de drumuri locale și județene, 15 poduri și 74 de podețe afectate. Suma necesară pentru reabilitarea infrastructurii este de aproximativ 64,6 milioane de lei.

Citește și: Zeci de localități din Prahova au fost afectate de inundații. Numărul locuințelor inundate a ajuns la peste 400 

Din totalul sumelor necesare, Consiliul Județean Prahova are nevoie de peste 12,3 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene, a podețelor și podurilor afectate de inundații.

Astfel până la această dată au fost centralizate, la capitolul infrastructură, pagubele înregistrate în 12 localități dintr-un total de 39 în care au existat inundații.

Pe lista drumurilor județene afectate pe anumite tronsoane figurează DJ 100 H (Jugureni), DJ 235 și DJ 100H (Lapoș). Totodată sunt afectate drumurile locale în comunele Albești Paleologu (satele Vadu Părului, Cioceni, Albești Muru), Ceptura (Valea Unghiului), Jugureni (Boboci), Lapoș (satele Lapoș, Glod, Lăpoșel), Plopu (străzile Vale, Bisericii, Popilor, Aninului, Crângului, Nisipoasa), Sângeru (satele Mirușu Mare, Tisa), Slănic (strada Praja) și comuna Valea Călugărească (străzile Cătunu, Valea Mantei (sat Valea Mantei), Valea Zidului (sat Valea Popii), drum pietruit (sate Valea Poienii), Valea Ursoi, Pantanzi) și drum Valea Săracă).

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău