comandament_2af2e.jpg

Precipitațiile abundente nu au ocolit municipiul Ploiești. Primăria a convocat, vineri noapte, un Comandament pentru situații de urgență, pentru vederea stabilirii măsurilor care se impun, în condițiile în care, potrivit prognozei meteo, la noapte se va înregistra un nou val de ploi torențiale. 

Cea mai gravă situație înregistrată la Ploiești a fost, potrivit primarului Adrian Dobre, pe strada Poieniței, unde „canalizarea fostei rafinării Rompetrol-Vega a refulat din cauza ploii abundente. La fața locului au intervenit pompieri, iar Poliția Locală prezentă pe teren a efectuat fotografii în gospodăriile afectate. pentru a întocmi procese-verbale pentru fiecare situație în parte. Am solicitat reprezentanților rafinăriei să ia măsuri urgente pentru igienizarea domeniului public și a locuințelor afectate de apa refulată cu produs petrolier”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

În această seară, la ora 21.00, edilul Ploieștiului a convocat un comandament de urgență, având în vedere că, potrivit prognozei meteo, în cursul nopții se va înregistra un nou val de ploi torențiale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Am convocat comandamentul de urgență pentru stabilirea măsurilor care se impun în cazul apariției unor probleme deosebite. Rosal este pregătit să intervină cu saci de nisip, în cazul în care apar inundații. Am dispus monitorizarea permanentă a pârâului Dâmbu și avem pregătite și locuințe în cazul în care situația ar impune evacuarea unor persoane. Din păcate, prognoza meteo nu este una favorabilă, pentru că sunt anunțate precipitații abundente, cel puțin identice cu cele înregistrate astăzi”, a precizat primarul Adrian Dobre.

Din cauza precipitațiilor abundente mai multe intersecții din Ploiești au fost inundate, iar anumite străzi au fost acoperite de apă.

Atenționarea de cod portocaliu este valabilă până sâmbătă, 1 iunie, ora 10.00.

Totodată, am solicitat ca aceștia să dispună de echipe de intervenție rapidă pe tot intervalul codului portocaliu.
La ora 21:00 am convocat al doilea comitet pentru situații de urgență pentru ziua de astăzi, avertizarea meteo pentru cod portocaliu fiind valabilă până mâine dimineață, ora 10:00.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg