parcari-ploiesti-regulament_c0f8b.jpg

Pentru a doua oară în ultimele două luni, proiectul privind regulamentul de parcare. atât pentru cele cu plată, cât și pentru cele de la bloc, revine pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești. Inițiativa a fost în dezbatere publică, mai bine de 30 de zile, însă nu a fost aprobată până acum. Noul regulament prevede și acordarea de abonamente gratuite pentru o serie de autoturisme care aparțin unor instituții publice.

Regulamentul prevede numai noțiuni generale cu privire la modul de închiriere al parcărilor publice și a celor de lângă bloc, fără a se preciza o eventuală taxă de parcare. 

Una dintre reglementările propuse este interzicerea staționării și parcării mijloacelor de transport, care efectuează transport public județean, pe raza municipiului Ploiești, acest lucru fiind permis numai în autogări. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Un nou regulament pentru parcări, inclusiv pentru cele de la bloc, în dezbatere publică, la Ploiești

Proiectul care se regăsește pe ordinea de zi a ședinței din data de 30 mai prevede, totodată, ca tariful de parcare să fie stabilit în funcție de anumite zone tarifare, ploieștenii având posibilitatea să plătească tariful în baza unui abonament, prin SMS, cu ajutorul parcometrelor sau prin alte sisteme de plată implementate în zona respectivă.

Pentru parcările de la bloc, dacă proiectul va fi aprobat, se va elibera un abonament tip reședințâ, în baza actului de identitate, certificatului de înmatriculare, dovada plății taxelor locale și asigurării autovehiculului, precum și dovada ITP-ului pentru mașină. 

De precizat este faptul că, după ce SGU Ploiești a eliminat acordarea de abonamente gratuite unor instituții se revine la această facilitate.

exceptii-corp-diplomatic_c5536.jpg

parcare-abonamente-regulament_3ee68.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg