fbpx

coada-soricelului-linia-tramvai_7ec11.jpg

Considerat un mod inovator de realizare de spații verzi în zona liniilor de tramvai, proiectul privind plantarea de gazon s-a dovedit a fi propice pentru creșterea bălăriilor. Mai nou, însă, pe tronsonul liniilor de tramvai din zona Caraiman, din loc în loc, a răsărit și chiar a înflorit planta Achillea millefolium, cunoscută în popor drept coada șoricelului, căutată la plafar pentru proprietățile terapeutice în tratarea enterocolitelor sau gastritelor. 

Timp de mai bine de mai bine de doi ani, Ploieștiul a fost împânzit cu tot soiul de afișe de prezentare a proiectului măreț de modernizare a liniilor de tramvai, noutatea fiind introducerea, în zona liniilor de tramvai, a gazonului pe două tronsoane, respectiv în zona Caraiman și pe Democrației.

Un astfel de proiect a fost implementat cu succes în mai toate țările din Europa, prin anii 1980, diferența fiind că acolo în zona liniilor de tramvai este chiar gazon

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La trei ani de la inaugurarea reabilitării liniilor de tramvai, La Ploiești ceea ce trebuia să fie gazon este mai degrabă zonă pentru bălării.

Mai în glumă, mai în serios, oamenii care trec prin zonă spun că TCE, societatea care trebuie să se preocupe ca în zona liniilor de tramvai să fie gazon, ar putea să se „transforme” în plafar.

Nu de alta dar, printre liniile de tramvai, deja a început să crească și chiar a înflorit planta Achillea millefolium, cunoscută în popor drept coada șoricelului, aceasta fiind des întrebuințată ca tratament natural pentru enterocolite sau gastrite.

balarii_a5b5d.jpg

balarii-linia-tramvai_2a04f.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg