biserica-sf-treime-magureni_60a8c.jpg

Consiliul Județean Prahova va asigura cofinanțarea lucrărilor de restaurare și consolidare a Bisericii Sf. Treime din Măgureni, monument istoric.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 7 milioane de lei, inclusiv TVA, din care 2%, respectiv 141.279,93, reprezintă cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean.

Considerată monument istoric, Biserica Sf. Treime a fost construită între anii 1671 - 1674, ca lăcaș de rugăciune de descendenți direcți ai postelnicului Constantin Cantacuzino. Biserica a fost pictată de către Pârvu Mutu. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul vizează consolidarea lucrărilor structurale, refacerea picturii murale, precum și a instalațiilor interioare și exterioare, scopul principal fiind salvarea obiectivului de patrimoniu cultural-religios, precum și promovarea zonei, se precizează în raportul de specialitate.

Aleșii județeni au aprobat, ieri, cu majoritate de voturi participarea Consiliului Județean la cofinanțarea proiectului de restaurare, prin asigurarea cotei de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, proiectul fiind finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Suma asigurată de Consiliul Județean Prahova va fi alocată etapizat pe durata a patru ani, în 2019 fiind prevăzuți 35.614,47 de lei.

foto - Sursă - Protoieria Câmpina

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg