Reacția Primăriei Ploiești pe tema burselor de merit pentru elevi

0
burse-scolare_76023.jpg

burse-scolare_76023.jpg

După ce Observatorulph.ro a publicat articolul Primăria Rîfov dă clasă Ploieștiului. Elevii cu medii generale de peste 8,50 primesc burse de merit, Primăria Ploiești a transmis un drept la replică redacției, în care anunță că și copiii din municipiu primesc burse, în limita bugetului de 1,4 milioane de lei. Nimeni nu a contestat acest lucru. Problema este însă cu totul alta. În timp ce la Rîfov copiii care obțin medii de 8,50 primesc burse, la Ploiești fondurile sunt alocate numai pentru copiii cu medii de 10. 

Subiectul legat de modul cum sunt acordate bursele elevilor din Ploiești este mai vechi. Părinții au reclamat, de-a lungul timpului, faptul că deși odraslele lor obțin rezultate bune la învățătură și au medii generale cuprinse între 8,50 – 9,99 nu primesc burse pe motiv că sumele sunt acordate numai elevilor cu media 10, în ciuda faptului că legislația prevede cu totul altceva.

Citește și: Cum își bate joc Primăria și Consiliul Local Ploiești de elevii cu note bune. Părinte: ”Mai pot să-i spun copilului meu rămâi în țară?”

Potrivit prevederilor legale, trebuie să beneficieze de burse elevii care au obținut medii generale de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal și profesional. Se pare însă că la Ploiești nu s-a înțeles acest aspect. (Citește Anexa la Ordinul 5576 privind criteriile de acordare a burselor).

buget-primaria-ploiesti_698c4.jpg

Dreptul la replică al Primăriei Ploiești

Având în vedere materialul prezentat pe pagina de internet https://www. observatorulph.ro/, intitulat ”Primăria Râfov dă clasă Ploieștiului. Elevii cu medii generale de peste 8.50 primesc burse de merit”, precum și a informațiilor primite de la Direcția Economică din cadrul Primăriei municipiului Ploiești, vă comunicăm următoarele:

– Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Ploiești nr. 143/7 mai 2019, din bugetul local a fost alocată suma de 1400 mii lei pentru acordarea burselor școlare pentru anul 2019. Bursele se acordă în limita acestui buget, a cărui fundamentare de venituri și cheltuieli se realizează în baza solicitărilor unităților de învățământ.

– Criteriile generale de acordare a burselor sunt stabilite conform Ordinului Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5576/ 2011, modificat și completat cu Ordinul nr. 3470/ 7 martie 2012 pentru modificarea Anexei la Ordinul nr. 5576/ 2011.

– În baza aceluiași Ordin, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar stabilesc criteriile specifice de acordare a burselor, pe categorii – de performanță, de merit, de studiu și a celor de ajutor social, etc, care la art. 20, alin 1, prevede: ”criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a burselor de merit, a celor de studiu și a celor de ajutor social, se stabilesc anual, în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, în limita fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării, de către elevi, a activităților școlare”.

Astfel, avem rugămintea să reveniți cu aceste clarificări asupra informațiilor transmise în contextul amintit mai sus, în cadrul buletinelor informative viitoare pe care postul dumneavoastră le va emite, precum și în contextul materialului publicat de dumneavoastră în mediul online.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău