Aleșii județeni se pregătesc să plece peste hotare, după alegeri. 200.000 de lei, estimarea cheltuielilor pentru Europrahova, în Cehia și în Slovacia

0
praga_5215b.jpg

praga_5215b.jpg

Cu unanimitate de voturi, aleșii județeni au aprobat, joi, organizarea Europrahova 2019 în Republica Cehă și Republica Slovacă. Cheltuielile estimative pentru deplasare și organizarea evenimentului se cifrează la 200.000 de lei.

La scurt timp după organizarea alegerilor europarlamentare, aleșii județeni se pregătesc să plece peste hotare. De data aceasta deplasarea va include patru orașe din Republica Cehă și Republica Slovacă, unde ar urma să fie organizat evenimentul Europrahova 2019.

Scopul deplasării ar fi acela de promovare a „potențialului economic și a mediului de afaceri, dar și de „promovarea și dezvoltarea legăturilor specifice instituțiilor de cultură și relațiilor de parteneriat”.

Prin urmare, ca de fiecare dată, delegația va fi una numeroasă fiind alcătuită din consilieri județeni, funcționari publici ai CJ Prahova, dar și de la Muzeului Județean de Artă Prahova “Ion Ionescu Quintus”, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Biblioteca Județeana “Nicolae Iorga” Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, agenți economici și meșteri populari și meșteșugari.

Pentru organizarea evenimentului și pentru cheltuielile cu deplasarea numai Consiliul Județean Prahova a estimat cheltuielile la 200.000 de lei, urmând ca fiecare instituție în parte să suplimenteze cu bani costurile aferente. Suma de 200.000 lei ar urma să fie cheltuită pe „materiale de promovare a oportunităților și a imaginii județului, costurile aferente deplasării şi altele”, se arată în raportul de specialitate al proiectului aprobat cu unanimitate de voturi.

Iar de data aceasta deplasarea va include două orașe din Cehia (Praga si Kromeritz) și alte două orașe din Slovacia (Bratislava si Lučenec).

Evenimentul ar urma să aibă loc în perioada 2 – 8 iunie.

Foto sursă České aerolinie

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău