hotarare-instanta-primaria-ploiesti-consiliul-local_31641.jpg

Curtea de Apel Ploiești a respins, ieri, recursul formulat de SGU, Primăria Ploiești și Consiliul Local, proces care a avut ca obiect anularea hotărârii de numire a membrilor Consiliului de Administrație de la Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, dând astfel, pentru încă o dată, câștig de cauză persoanei care a contestat numirea CA-ului. Acum, nu este exclus ca, în condițiile în care CA-ul nu a fost numit legal, toate hotărârile să fie contestate.

Totul a început în 2017, dată la care a fost numit Consiliul de Administrație al SGU Ploiești. La acea dată, una dintre persoanele care și-au depus dosarul de candidatură, dar care nu a fost selecționată, a contestat decizia de numire a membrilor CA. 

Un an mai târziu, Tribunalul Prahova a decis suspendarea hotărârii de numire a membrilor Consiliului de Administrație de la SGU Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: CA-ul de la SGU a fost suspendat printr-o hotărâre judecătorească. Decizia nu este definitivă

Iar povestea nu se termină aici. Tot în 2018, instanța a decis respingerea recursului formulat de SGU Ploiești, iar procesul a continuat pe fond.

Citește și: Lovitura de grație pentru CA-ul de la SGU Ploiești

Ca măsură preventivă, după respingerea recursului de către instanță, la SGU Ploiești a fost anulată decizia de numire a CA-ului și, rapid, a fost numit un nou Consiliu de Administrație, format în mare parte din cam aceiași membri.

Ieri, Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv și irevocabil recursul formulat de Primăria Ploiești, SGU și Consiliul Local cu privire la decizia prin care s-a anulat numirea membrilor CA. Decizia este definitivă și irevocabilă, recurenții fiind obligați, fiecare, la plata a 1.487,5 lei.

Cum instanța a stabilit clar că nu s-au respectat prevederile legale de numire a CA-ului, dându-i astfel dreptate persoanei care a contestat, nu este exclus ca acum să apară contestații la deciziile CA din 2017 până în prezent.

scarlat-curte-apel-sgu_3b5b0.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg