Studiu de caz. Cum au fost amăgiți, ani la rând, locuitorii din Cartierul Mitică Apostol că vor scăpa de noroi

0
strazi-cartierul-mitica-apostol_b45dc.jpg

strazi-cartierul-mitica-apostol_b45dc.jpg

Cartierul Mitică Apostol din Ploiești, care mai degrabă poate avea statut de cătun, ar fi putut să beneficieze de asfaltarea străzilor încă de acum câțiva ani. Cel puțin așa au promis autoritățile care s-au perindat la conducerea Primăriei Ploiești. Din păcate, chiar dacă suntem în anul de grație 2019, locuitorii din Mitică Apostol trebuie să suporte în continuare noroiul de pe străzi. Joi, pentru încă o dată, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești se va afla proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea străzilor din cartier. Ultima aprobare de acest fel a fost în septembrie 2018.

Situat în partea de sud-vest a municipiului Ploiești, Cartierul Mitică Apostol arată jalnic. Străzile neasfaltate, cu balast și pământ, după fiecare ploaie, par a fi mai degrabă niște ulițe dintr-un cătun izolat al județului. „Dar și acolo parcă e mai bine”, spun oamenii, care s-au săturat de promisiunile că vor avea parte de condiții normale de trai.

Citește și: Cartierul din Ploiești îngropat în noroi, după ploi. Fără cizme de cauciuc și mașini 4×4 nu ai ce căuta. FOTO

Locuitorii din Cartierul Mitică Apostol s-au plâns, ani la rând, că nu mai pot înota prin noroiul gros, că nu-și mai pot căra în spate copiii care trebuie să ajungă la grădiniță sau la școală.

La nivelul anului 2011, autoritățile locale anunțau un proiect amplu, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, care viza nu doar canalizarea, ci și asfaltarea străzilor.  Promisiuni au existat însă și în 2000, și în 2004, dar și în 2008.

Citește și: Străzile din Mitică Apostol, perfecte pentru culturile de cartofi. FOTO

Cert este că, în 2012, prin hotărâre de Consiliu Local, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a 17 străzi din Cartierul Mitică Apostol. 

Patru ani mai târziu, locuitorii din Cartierul Mitică Apostol au avut parte de noi promisiuni, iar în 2017, aleșii locali au aprobat tragerile din creditul Exim Bank, în valoare de peste 71 de milioane de lei, suma de peste 17 milioane de lei fiind prevăzută pentru extinderea rețelei de canalizare din Cartierul Mitică Apostol. Indicatorii tehnico -economici pentru această lucrare erau prevăzuți printr-o hotărâre de Consiliu Local, încă din 2013.

Ultima dată, în luna septembrie 2018, aleșii locali au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Cartierului Mitică Apostol, proiectul referindu-se la aceleași străzi ca în 2000, 2004, 2006, 2008, 2011, ca în 2012, ca în 2013 și ca în 2017, respectiv Gaterului, Viilor, Prigoriei, Mierlei, Lăstunului, Ferigii, Delfinului, Cetinii, Cerbului, Acvilei, Brândușelor, Energiei, Fluturilor, Paltinului, Plutelor, Trestioarei și Violetelor. 

Și cum în fiecare an a existat subiectul legat de modernizarea străzilor din Mitică Apostol, anul acesta va exista o nouă încercare.

Autoritățile locale anunță aprobarea noilor indicatori tehnico-economici pentru asfaltarea străzilor din Cartierul Mitică Apostol. Proiectul se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 23 mai. De data aceasta valoarea estimativă a lucrărilor se cifrează la peste 45 de milioane de lei.

Indicatori-tehnico-economici- 2012

modernizare-strazi-mitica-apostol_8f554.jpg

2012-hotarare-consiliu-local-Mitica-apostol_7205e.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău