Lista investițiilor din Ploiești pentru care există proiecte, dar nu sunt bani pentru realizarea lor

0
primaria-ploiesti_e3da2.jpg

primaria-ploiesti_e3da2.jpg

Timp de aproape doi ani, municipalitatea ploieșteană a alocat sume substanțiale pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice, în vederea derulării unor lucrări de reparații sau de modernizare. Numai că, deși există documentațiile pentru derularea proiectelor, surpriza vine în momentul în care, în bugetul local, nu sunt prevăzute sumele necesare pentru prestarea propriu-zisă a lucrărilor.

Pe lista investițiilor propuse în 2019, dar pentru care nu sunt prevăzute fonduri suficiente, figurează modernizarea străzilor din Cartierul Buna Vestire. Valoarea lucrărilor depășește 3,5 milioane de lei, însă suma prevăzută în buget este de numai 1.000 de lei. În zonă au fost executate lucrări de canalizare, iar pentru realizarea asfaltărilor a fost elaborată documentația DALI și au fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

Reabilitarea pasajelor subterane din Bariera București nu poate fi realizată momentan. Pasajele ar fi trebuit consolidate și modernizate, însă, surpriză. În ciuda faptului că a fost realizat un studiu de fezabilitate, dar au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici, lucrările, estimate la peste 7,4 milioane de lei, inclusiv TVA, nu pot fi realizate pentru simplul motiv că suma alocată în buget este de numai 1.000 de lei, strict pentru plata serviciului de dirigenție și pentru taxa aferentă Inspecției de Stat în Construcții.

Citește și: Buget falimentar la Ploiești. Bani pentru salarii și vouchere, sume ridicole pentru investiții – VIDEO

Tot 1.000 de lei este prevăzut în bugetul local pentru continuarea proiectului de achiziție de autobuze. Municipalitatea a încheiat anul trecut un contract pentru achiziționarea a 50 de autobuze Euro 6, dintre care 10 deja au ajuns în Ploiești. Din păcate, suma prevăzută în bugetul local pentru achiziția de autobuze nu este suficientă nici măcar pentru două ștergătoare.

Nici Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte, care urma să fie realizat la Spitalul Municipal Ploiești, nu a primit finanțare suficientă în bugetul local. Suma alocată este de 6.500 de lei, bani suficienți numai pentru plata avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, în condițiile în care proiectul are o valoare de peste 14,7 milioane de lei. 

Citește și: Consilierii locali PSD+ ALDE au dat 100 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă în Ploiești. Banii nu ajung nici măcar pentru cumpărarea unui joc Lego

Sume derizorii sunt prevăzute și pentru reabilitarea locurilor de joacă, dar și pentru reparațiile curente pentru străzi.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău