gropi_3dc78.jpg

Situație îngrijorătoare la Ploiești, când vine vorba de trama stradală din municipiul cu statut de reședință de județ. 40% dintre străzile modernizate la nivelul orașului se prezintă într-o stare jalnică, potrivit evaluărilor de pe teren. În ciuda acestui fapt, bugetul alocat pentru reparații curente a fost diminuat în acest an la 2 milioane de lei, față de 10 milioane cât era propunerea inițială.

Municipiul Ploiești are în administrare 888 străzi, dar și 22 de poduri și pasaje. În prezent, potrivit unei note de fundamentare, care a stat la baza întocmirii bugetului local, la capitolul reparații curente, „40% din suprafața străzilor modernizate se află într-o stare necorespunzătoare desfășurării traficului pietonal și auto în condiții de siguranță și confort”.

În cele mai multe situații, cauza principală cu privire la starea jalnică a străzilor are la bază lipsa reparațiilor curente sau capitale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru remedierea situației ar fi nevoie de lucrări de plombare, demontări și montări de borduri, montări și aduceri la cotă a capacelor căminelor de canalizare, precum și alte lucrări de reparații curente.Singura problemă este însă lipsa unui buget suficient. 

Citește și: Buget falimentar la Ploiești. Bani pentru salarii și vouchere, sume ridicole pentru investiții - VIDEO

Potrivit unei estimări inițiale, bugetul prevăzut pentru reparații curente era de 10 milioane de lei. După o nouă analiză, bugetul propus a fost de peste 3,1 milioane de lei, însă, într-un final, Consiliul Local Ploiești a aprobat pentru acest capitol numai 2 milioane de lei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg